hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Valós időben követhetjük a hóeltakarítást Sepsiszentgyörgyön

2021.12.20

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a TEGA Rt. köztisztasági vállalat egy olyan platformot bocsát a lakók rendelkezésére, amelyen valós időben nyomon követhetik a TEGA hóeltakarításhoz használt gépeinek helyét Sepsiszentgyörgyön.

A platform IDE kattintva érhető el a következő adatok segítségével: 

Felhasználó: tega22
Jelszó: tega22

A köztisztasági vállalat Sepsiszentgyörgyön és a hozzá tartozó településeken gondoskodik a hó eltakarításáról.

Ahogy eddig is, a TEGA szerződése a város főbb útvonalaira szól, kis számban ugyan, de vannak olyan mellékutcák, ahonnan nem takarítják el a havat, illetve bizonyos, aszfaltozatlan szakaszokon nem lehetséges, a hóeke használata ugyanis többé-kevésbé egyenes útfelületet feltételez.

A hókotrás mindig a legsűrűbb forgalmú utakon kezdődik, onnan halad a kisebb fontosságú utak irányába. Havazásban a hókotrók folyamatosan dolgoznak, ami rendszerint elegendő, nagy intenzitású havazás esetén előfordul, hogy pár perc alatt újra betemeti a hó a takarított utat.

A TEGA gépparkjából jelenleg, a nyáron locsolóautóként működő, két autó spricceli  kalcium-kloridos oldattal az útburkolatot, továbbá 6 homokszóró, 8 hóeke és 8 kisebb, kefével ellátott jármű tisztítja a járdákat havazás esetén. A gépparkot további két, többfunkciós gépjárművel bővítették, amelyet télen hótakarításra lehet bevetni, nyáron pedig az utcák mosására-seprésére használhatja a köztisztasági vállalat.

A köztisztasági vállalat téli készletei jelenleg 350 tonna sót, 200 tonna homokot és 100 tonna folyékony állagú kalcium-kloridot tartalmaznak. Ezeket a tél folyamán, szükség szerint pótolják.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.