hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön

2022.11.08

Az enyhe őszi időjárást kihasználva városszerte tovább zajlanak az utcák felújítási munkálatai. Több utcában kicserélték a esővíz- és szennyvízhálózatot, megtörtént a közvilágítás modernizálása, az úttestek és járdák kiépítésén, illetve felújításán dolgoznak.

Befejeződtek az aszfaltozási munkálatok a Császár Bálint utcában, a Nárcisz utcában, a Román Hadsereg utcában, valamint az Orgona utca melletti parkolóban. A járműforgalom és a gyalogosforgalom megkönnyítése érdekében a város több forgalmas részén új útburkolatot kaptak az úttestek: a vasútállomás épülete előtti körforgalomnál, a Gyöngyvirág utcában, a Lidl áruház előtti részen.

Hamarosan befejeződnek a korszerűsítési munkálatok a Rózsa utcában, ahol megtörtént a víz-, gáz- és csatornavezetékek cseréje, valamint az esővíz-elvezető hálózat kiépítéséhez szükséges víznyelő aknák lerakása. Jelenleg a koptatóréteg elterítésén dolgoznak a szakemberek.

Folyamatban van a Nap utca felújítása, ahol kicserélik a csatornahálózatot, új víznyelő aknákat alakítanak ki, végül leaszfaltozzák az úttestet és járdákat is kialakítanak.

Javában zajlanak a munkálatok a Táncsics Mihály utcában, a Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai jelenleg az új járdaszegélyek lerakásán dolgoznak, majd az utca teljes leaszfaltozása következik.

A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a vártnál lassabban haladtak a Csíki utca korszerűsítési munkálatai, a nagy forgalomra való tekintettel ezért két közlekedési sávot ideiglenesen leaszfaltoztak. A munkálatok tavasszal folytatódnak és biciklisávot is kialakítanak. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.