hu
 
Vasárnap, 2024. Április 28.

Ünnepi járatok a SepsiTour kalandvonattal

2023.12.12

A Vadon Egyesület örömmel értesíti önöket, hogy a SepsiTour kalandvonat ünnepi különjáratokat indít december 16. és január 6. között, hogy még izgalmasabbá tegye a téli időszakot a helyi lakosok és a turisták számára. A karácsonyi díszekbe öltöztetett kalandvonat két különböző útvonalon közlekedik, hogy minél többen utazhassanak vele, juttassanak el a téli eseményekre.

A karácsonyi járatokra december 16. és 23. között lehet felszállni, a kisvonat négy városnegyedből szállítja utasait a karácsonyi vásárba minden nap 16:00 és 19:00 óra között. Ezek a járatok lehetőséget nyújtanak a sepsiszentgyörgyieknek és a hazalátogatóknak, hogy egy igazi karácsonyi hangulatú szerelvényen közelítsék meg a főtéren szervezett vásárt. A kalandvonat kényelmes ülésekkel és ünnepi zenével várja az érdeklődőket, hogy az utazás is része legyen a kalandnak.

Szombatonként délelőtt, december 16. és január 6. között a kisvonat a Bod Péter Megyei Könyvtártól a Sepsi Aréna melletti korcsolyapályához szállítja a jeges sportok szerelmeseit. Ez a járat lehetőséget nyújt az érdeklődőnek, hogy könnyedén jussanak el a korcsolyapályához, és élvezzék a téli sportokat.

Az útvonalak és az indulási időpontok a következők:

Karácsonyi vásár | December 16–23.

  •             16:00 Állomás negyed – A vasútállomás előtti buszmegálló
  •             17:00 Szemerja negyed – A Bertis üzlet előtti buszmegálló
  •             18:00 Csíki negyed – A Bertis üzlettel szembeni buszmegálló
  •             19:00 Olt negyed – A Nicolae Iorga utcai buszmegálló

A kisvonat minden esetben a Bod Péter Megyei Könyvtár elé érkezik.

Korcsolyapálya | December 16., 23., 30. és január 6. 

  •             10:15 Bod Péter Megyei Könyvtár – Sepsi Aréna
  •             13:15 Sepsi Aréna – Bod Péter Megyei Könyvtár

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a SepsiTour kalandvonat járatain. Jegyek a vonaton vásárolhatók: felnőtteknek 12 lej, gyereknek és nyugdíjasoknak 6 lej.

(A Vadon Egyesület közleménye)

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.