hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Ünnepi járatok a SepsiTour kalandvonattal

2023.12.12

A Vadon Egyesület örömmel értesíti önöket, hogy a SepsiTour kalandvonat ünnepi különjáratokat indít december 16. és január 6. között, hogy még izgalmasabbá tegye a téli időszakot a helyi lakosok és a turisták számára. A karácsonyi díszekbe öltöztetett kalandvonat két különböző útvonalon közlekedik, hogy minél többen utazhassanak vele, juttassanak el a téli eseményekre.

A karácsonyi járatokra december 16. és 23. között lehet felszállni, a kisvonat négy városnegyedből szállítja utasait a karácsonyi vásárba minden nap 16:00 és 19:00 óra között. Ezek a járatok lehetőséget nyújtanak a sepsiszentgyörgyieknek és a hazalátogatóknak, hogy egy igazi karácsonyi hangulatú szerelvényen közelítsék meg a főtéren szervezett vásárt. A kalandvonat kényelmes ülésekkel és ünnepi zenével várja az érdeklődőket, hogy az utazás is része legyen a kalandnak.

Szombatonként délelőtt, december 16. és január 6. között a kisvonat a Bod Péter Megyei Könyvtártól a Sepsi Aréna melletti korcsolyapályához szállítja a jeges sportok szerelmeseit. Ez a járat lehetőséget nyújt az érdeklődőnek, hogy könnyedén jussanak el a korcsolyapályához, és élvezzék a téli sportokat.

Az útvonalak és az indulási időpontok a következők:

Karácsonyi vásár | December 16–23.

  •             16:00 Állomás negyed – A vasútállomás előtti buszmegálló
  •             17:00 Szemerja negyed – A Bertis üzlet előtti buszmegálló
  •             18:00 Csíki negyed – A Bertis üzlettel szembeni buszmegálló
  •             19:00 Olt negyed – A Nicolae Iorga utcai buszmegálló

A kisvonat minden esetben a Bod Péter Megyei Könyvtár elé érkezik.

Korcsolyapálya | December 16., 23., 30. és január 6. 

  •             10:15 Bod Péter Megyei Könyvtár – Sepsi Aréna
  •             13:15 Sepsi Aréna – Bod Péter Megyei Könyvtár

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a SepsiTour kalandvonat járatain. Jegyek a vonaton vásárolhatók: felnőtteknek 12 lej, gyereknek és nyugdíjasoknak 6 lej.

(A Vadon Egyesület közleménye)

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.