hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Ünnepi felvonulás Sepsiszentgyörgyön március 15-én

2022.03.11

Két év kihagyás után Sepsiszentgyörgyön újra ünnepi megemlékezésre kerül sor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az előző évekhez hasonlóan, március 15-én 10:00 és 13:00 óra között a város elöljárói és az iskolák tanulói koszorúzással tisztelegnek a hősök emléke előtt a sepsiszentgyörgyi, kilyéni és szotyori emlékműveknél. Ezt követően 13:30 órától ünnepi felvonulás veszi kezdetét a Váradi-Bartalis kőtömbös kopjafától (Váradi József Általános Iskola), valamint az eprestetői csata emlékművétől (Állomás negyed). A felvonulás az 1848-49-es honvéd emlékmű koszorúzásával ér véget az Erzsébet parkban.

A főtéri ünnepi műsor 15:00 órakor kezdődik a Kincskeresők néptáncegyüttes Üzenet Székelyföldről című előadásával, majd Antal Árpád-András polgármester ünnepi beszédét hallhatják a résztvevők. Ezt követi a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, valamint a Székely Mikó Kollégium tanulóinak műsora. 

A rendezvény lelkészi áldással, majd a magyar és a székely himnusz közös eléneklésével ér véget.

Nem marad el a már hagyományossá vált ünnepi hangverseny sem, melyre március 15-én, kedden 19:00 órától kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében. A Georgius és a Csíki Kamarazenekarok ünnepi témájú repertoárjában szerepelnek többek között Erkel, Kacsóh, Bartók, Kodály és Puccini művei is.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

(A Kónya Ádám Művelődési Ház közleménye)

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.