hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Ünnepélyes keretek között köszöntötték Ft. Szabó Lajost

2021.08.19

Nyugdíjba vonulása alkalmából ünnepi tanácsülés keretében köszöntötték Ft. Szabó Lajos plébánost. 

Az ünnepi tanácsülést Vargha Fruzsina alpolgármester nyitotta meg, majd az Ave Maria zeneművel köszöntötték a Csíksomlyóról érkező Ft. Szabó Lajost Sebestyén Lázár Enikő és Opra Balázs előadásában. Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere méltatta Ft. Szabó Lajos munkásságát, aki 1990-ben érkezett Sepsiszentgyörgyre, a Szent József plébániára. Több évtizedes munkája nyomán templomok újultak meg, szobrot avatott, harangot cseréltetett ki, Szűz Mária-szobrot állított, ifjúsági házat hozott létre, hitoktatói tevékenységet végzett a város különböző iskoláiban, vezette  Sepsiszentgyörgy római katolikus lakosságának meghatározó részét. 

Mindig azt akartam, hogy kicsi szolgálatommal a tehetetlenség közepette is valamilyen formában szolgáljam az én népemet. Hogy mennyire sikerült, azt a gondviselő és számonkérő Istenre bízom.” – ezekkel a gondolatokkal búcsúzott Ft. Szabó Lajos.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának elöljárói az elmúlt években elhangzott prédikációiból összeállított kiadvánnyal köszöntötték az aranymisés plébánost.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.