hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba

2021.09.15

Az új tanév kezdetével, szeptember 20-tól újraindul Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Lábbusz nevű programja, amely által arra biztatják a sepsiszentgyörgyi oktatási intézményekbe járó tanulókat, hogy reggelente gyalog sétáljanak az iskoláig.

A májusban indított program nem várt sikernek örvendett az elmúlt tanév végén, igazi közösségi élményt jelentett a gyerekeknek, ami az egészséges életmód kialakítása mellett hozzájárult a szociális készségek fejlesztéséhez is. 

A program felnőtt önkéntesek segítségével valósul meg, a gyerekek minden héten más „buszsofőr” (sportolók, színészek, politikusok, pedagógusok, orvosok, intézményvezetők, sajtó képviselők, civil szervezetek, egyesületek stb.) kíséretében jutnak el az iskolákba. A menetrend előre meghatározott útvonalakon halad át, az indulás minden reggel pontos időpontban történik a helyszínen sárga színnel kijelölt gyűjtőpontoktól.

Az idei tanév első hetén, szeptember 20–24. között, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottai lesznek a „buszvezetők”: orvosok, egészségügyi asszisztensek és ápolók a kórház több részlegéről is, így az Újszülött Osztályról, a Gyermekgyógyászatról, a Sebészeti Osztályról és a Sürgősségi Osztályról is jelentkeztek önkéntesek a jövő hétre.

A gyűjtőpontok, az öt útvonal, valamint az indulás időpontjai nem változtak, viszont az 1918. December 1. utcában zajló munkálatok miatt az 1-es számú útvonal (az Állomás negyed és a Mihai Viteazul Főgimnázium között) a jelzőlámpáktól az Olt utcán át halad, majd innen ismét az 1918. December 1. utca és a Nicolae Bălcescu utca kereszteződéséhez tér vissza.

A Lábbusszal iskolába járó gyerekeket matricákkal jutalmazzák a szervezők, az idei évtől ezek egy külön füzetbe gyűjthetők, majd beválthatók különböző nyereménytárgyakra. Minden matrica egy pontot ér. 

A programmal, a járatokkal és gyűjtőpontokkal kapcsolatos további hasznos információk IDE kattintva találhatók.

Azok a felnőttek, akik szívesen elkísérnék reggelente a Lábbusz programban résztvevő gyerekeket a szervezőknél jelentkezhetnek a 0744830819-es telefonszámon, vagy a kincso.szekely@sepsi.ro e-mail címen.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.