hu
 
Szombat, 2022. Szeptember 24.

Újraindul a hordozható számítógépek vásárlását támogató program a sepsiszentgyörgyi pedagógusok részére

2021.10.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata rendkívüli tanácsülésen szavazott az online oktatáshoz szükséges számítástechnikai eszközök vásárlását támogató program folytatásáról a pedagógusok részére, akik fejenként 1 500 lejes támogatásban részesülhetnek.

A programra azok a sepsiszentgyörgyi pedagógusok jelentkezhetnek, akik tavaly nem részesültek a támogatásban.  Amennyiben a vásárolt eszköz ára meghaladja az 1500 lejt, a különbözetet saját forrásból szükséges fedezni.

A kérelmeket Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának oldaláról, INNEN lehet letölteni és a személyi igazolvány másolatával együtt 2021. október 20-án 15:00 óráig kell benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. A számítógépeket, táblagépeket az igénylés elbírálását követően lehet megvásárolni, az eszközök ellenértékét pedig a számla bemutatását követően téríti meg az önkormányzat, amelyet 2021. november 30-ig szükséges leadni az említett irodában.

Ahhoz, hogy egy pedagógus támogatásban részesüljön, a 2021-2022-es tanévben aktívnak kell lennie, sepsiszentgyörgyi oktatási intézményben kell tanítania, az elmúlt 5 évben pedig országos szinten nem részesülhetett hasonló támogatásban.

A programmal kapcsolatos további részletek az erről szóló szabályzatban és a 340/2021-es számú Határozatban olvashatók.

A nagycsaládos kártyával rendelkező családok továbbra is igényelhetik a támogatást, amennyiben a gyermekek online oktatásban vesznek részt. Esetükben az igénylőlap és a számla leadása nincs határidőhöz kötve. A programmal kapcsolatos bővebb információk IDE kattintva találhatók.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön
2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

Nyolcadszor pulzál Sepsiszentgyörgy
2022.09.19

Október 13-16. között szervezik a pulzArt kortárs művészeti fesztivált

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján
2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára
2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 
2022.09.14

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.