hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Újra kinyit a sepsiszentgyörgyi uszoda

2022.03.11

Március 28-tól, hétfőtől visszatérhetnek a sepsiszentgyörgyi uszodába a vízisportok kedvelői

Az Oltmező utcában található uszoda március 28-tól újra megnyitja kapuit, miután több hónapig zárva volt a járványügyi intézkedések és a rendkívül magas gáz- és villanyárak miatt.

A sepsiszentgyörgyi uszoda újranyitására vonatkozó döntésben a korlátozások feloldása mellett a gáz- és energiaár támogatási rendszerének bevezetése is szerepet játszott. Így a februári 480.000 lejes gázszámla árából a 360.000 lejes felső határ bevezetése után 120.000 lejt kell kifizetni – ez a 75 százalékos költségcsökkentés lehetővé teszi, hogy az uszoda jó körülmények között működjön. Az önkormányzat támogatása azonban továbbra is jelentős, annak érdekében, hogy a jegyek átlagára a város lakói számára megfizethető maradjon.

Ez egyúttal a Bevezetés a sportba program újraindítását is jelenti, amelynek köszönhetően több mint  3600 általános iskolás és óvodás gyermek tanulhat meg úszni vagy korcsolyázni.

„Úgy éreztük, hogy az emberek azt akarják, hogy újranyíljon az uszoda. Egy 300 ezer lejes hiány túl sok lett volna, de a 100 ezer lejes hiánnyal már meg tudunk birkózni, mert már egyébként is támogatjuk mindnen uszodába járó lakos belépőjegyét" – nyilatkozta Antal Árpád polgármester.

Az uszoda, norvég támogatással történő felújítási munkálatai várhatóan jövőben kezdődnek el, de csak akkor, miután felépült a sepsiszentgyörgyi Sapientia Egyetem uszodája. Így majd a létesítmény felújításának ideje alatt is lesz majd használható uszodája a városnak.

A jegyárakról és a szolgáltatásokról az uszodában és a www.rekreativ.club honlapon lehet több infomációt megtudni.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.