hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Újra lehet jelentkezni a dohánygyári nyílt napra

2022.05.13

A május 21-én tartandó vezetett túrákra már beteltek a helyek, iratkozni június 26-ra lehet

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala második alkalommal szervez nyílt napot az egykori dohánygyárban. 

Az április 9-én tartott eseményen közel 200 személy látogatta meg az ipari műemlék épületegyüttest és annak udvarát, május 21-én pedig ugyanennyi jelentkező vehet részt a vezetett túrákon. Ezzel a lehetőséggel elsősorban azok élhetnek, akik még áprilisban feliratkoztak, de akkor nem kerültek sorra. 

A vezetett túrákra szombaton, május 21-én 10:00 és 17:00 óra között kerül sor óránkénti rendszerességgel. A látogatók megnézhetik a gyártelep udvarát és főépületét, ahol bepillantást nyerhetnek a létesítmény múltjába, jelenébe és jövőjébe. Megismerhetik a gyár több mint 120 éves történetét, a TabakFórum közösségi igényfelmérés eredményeit, és megnézhetik azt is, hogy más országokban mivé alakították át a végleg bezárt gyárépületeket. 

A következő napokban a szervezők felveszik a kapcsolatot a várólistán szereplő személyekkel, hogy megerősítsék a május 21-én szervezett eseményen való részvételüket. 

A június 26-án sorra kerülő nyílt napra IDE kattintva lehet jelentkezni, ez alkalommal is legtöbb 200 fő számára tudnak helyet biztosítani a szervezők. Délelőtti vagy délutáni órákra lehet iratkozni, a regisztráció lezárása után a szervezők elkészítik az órarendet és a jelentkezők listáját, és minden résztvevővel felveszik a kapcsolatot visszaigazolás céljából. 

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.