hu
 
Csütörtök, 2023. November 30.

Újra gyerekrajzokkal festjük át a Tamási Áron Színház homlokzatát

2023.11.21

Felhívás az óvodás és iskolás gyermekeknek karácsonyi témájú rajzok készítésére

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület (Visit Covasna) decemberben harmadik alkalommal festi át gyermekrajzokkal a Tamási Áron Színház épületét. A videomapping keretében gyermekrajzok elevenednek meg a színház homlokzatán, igazi karácsonyváró közösségi élményt nyújtva az egész családnak.  

A 2019 óta hagyományossá vált fényrajzokat, amelyek a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg, a város minden lakója nagyon várja, kicsiktől a nagyokig. A tavalyi év során 3 napon keresztül közel 2200 fényrajzot vetítettek az épület homlokzatára.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is karácsonyi tematikájú rajzok készítésére kéri fel az óvodás és iskolás gyerekeket, és arra, hogy engedjék szabadon képzeletüket. Az alkotásokat az épület homlokzatáról készült rajzlapra készíthetik grafit- és színes ceruzával, vagy filccel, a zsírkréta és a vízfesték használata kevésbé javasolt, mert a digitalizálásnál nem érvényesülnek a színek. A rajzokat december 20-22. között vetítik 18-21 óra között.

A rajzlapokat a Polgármesteri Hivatal munkatársai személyesen juttatják el az összes tanügyi intézménybe november 27. és 29. között, ugyanakkor ezeket igényelni is lehet ingyenesen a Városimázs Irodából (1918. december 1. utca, 6-os szám). Az elkészült rajzokat ugyanide várják vissza december 11-ig.  

A rajzokat egy szakmai zsűri értékeli majd, a legötletesebbeket díjazni fogják különböző kategóriákban. A díjátadó ünnepségre december 22-én 18:00 órától kerül sor a Karácsonyi vásár kőszínpadán.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak