hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Újabb útvonallal bővül a Lábbusz menetrendje

2022.02.25

A Nicolae Colan Általános Iskola tanulóit a Vasile Goldiș utcai volt postahivatal épülete előtt várják reggelente a Lábbusz sofőrjei

Hétfőtől, február 28-tól újabb útvonallal bővül a nagy népszerűségnek örvendő Lábbusz program menetrendje, így azok a gyermekek is csatlakozhatnak, akik a Szemerja-negyedben laknak és a Nicolae Colan Általános Iskolában tanulnak. A Lábbusz új járata a Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utca kereszteződésétől indul a tanulók az alábbi idő- és gyűjtőpontokban találkoznak, ahonnan felnőttek kíséretében jutnak el gyalog az iskolába:

  • 7:10 - Vasile Goldiș utca és az Andrei Șaguna utca kereszteződése (a régi posta épülete előtt)
  • 7:15 -  Andrei Șaguna utca és a Kós Károly utca kereszteződése
  • 7:20 -  Kós Károly utca és Gyár utca kereszteződése
  • 7:23 -  Gyár utca és Bánki Dónát utca kereszteződése
  • 7:27 -  Bánki Dónát utca és a Gyümölcsös utca kereszteződése
  • 7:32 -  Gyümölcsös utca és Ág utca kereszteződése
  • 7:37 -  Császár Bálint utca és Nicolae Iorga utca kereszteződése
  • 7:42 -  Nicolae Iorga utca és a Füzes utca kereszteződése
  • 7:47 -  Nicolae Iorga utca (RDS előtt)
  • 8:00 -  Nicolae Colan Általános Iskola bejárata

A Lábbusz járatainak száma ezzel hatra bővül, a többi útvonalat IDE kattintva lehet megtekinteni

A szervezők továbbra is arra biztatják a sepsiszentgyörgyi családokat, hogy gyermekeiket gyalog küldjék iskolába, hiszen ez az egyik legbiztonságosabb, legegészségesebb és legszórakoztatóbb módja a reggelek indításának.A résztvevő gyermekek minden héten más felnőtt „buszsofőr” (sportolók, színészek, politikusok, pedagógusok, orvosok, intézményvezetők, sajtóképviselők, civil szervezetek, egyesületek képviselői stb.) kíséretében jutnak el az iskolákba.

Azok a felnőttek, akik szívesen elkísérnék reggelente a Lábbuszozó gyerekeket, a szervezőknél jelentkezhetnek a 0744830819-es telefonszámon, vagy a kincso.szekely@sepsi.ro e-mail címen.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.