hu
 
Szombat, 2024. Február 24.

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény

2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába. Ezúttal a trófeák egy spanyolországi preparátor műhelyből érkeztek, és Sárkány Árpádnak, a Vadon Egyesület tiszteletbeli elnökének és vadász barátainak köszönhetően kerültek a közgyűjteménybe.

Ezek a különleges trófeák tovább gazdagítják a már meglévő vadászati kincseinket, és lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még mélyebben belemerüljenek a vadászat világába. Az új trófeák között számos ritka és exkluzív állatfaj képviselteti magát, beleértve az afrikai cibetmacska, a kafferbivaly, a leopárd, az impala, a grizzly medve és a jegesmedve, valamint további különlegességek. Ezek a Madridból érkező trófeák, nemcsak a vadászat szépségét és izgalmát tükrözik, hanem a természet sokszínűségét és gazdagságát is bemutatják.

A Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény mindig is elkötelezett volt a vadászat kultúrájának és hagyományainak megőrzése mellett. Ezért nagy öröm számunkra, hogy ezeket a különleges trófeákat bemutathatjuk a látogatóinknak. A kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy a vadászat iránt érdeklődők és a természet szerelmesei megismerjék és megcsodálják ezeket a lenyűgöző állatokat. Az új trófeák bemutatása a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményben várhatóan decembertől kezdődik.

Nyitvatartás kedd és szombat 10:00 – 17:00, valamint vasárnap 10:00 – 14:00 óráig. Jegyárak felnőtteknek 10 lej, diákok és nyugdíjasok számára 5 lej. Kérjük, hogy a csoportos látogatás esetén előzetes jelentkezzenek a következő telefonszámon 0720 000 707.

Látogassanak meg a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményt, és fedezzék fel a vadászat világát ezekkel az új trófeákkal. A kiállítás nyitva áll mindazok előtt, akik szeretnék megismerni a vadászat történetét és a vadászati hagyományokat.

(A Vadon Egyesület közleménye)

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.