hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény

2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába. Ezúttal a trófeák egy spanyolországi preparátor műhelyből érkeztek, és Sárkány Árpádnak, a Vadon Egyesület tiszteletbeli elnökének és vadász barátainak köszönhetően kerültek a közgyűjteménybe.

Ezek a különleges trófeák tovább gazdagítják a már meglévő vadászati kincseinket, és lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még mélyebben belemerüljenek a vadászat világába. Az új trófeák között számos ritka és exkluzív állatfaj képviselteti magát, beleértve az afrikai cibetmacska, a kafferbivaly, a leopárd, az impala, a grizzly medve és a jegesmedve, valamint további különlegességek. Ezek a Madridból érkező trófeák, nemcsak a vadászat szépségét és izgalmát tükrözik, hanem a természet sokszínűségét és gazdagságát is bemutatják.

A Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény mindig is elkötelezett volt a vadászat kultúrájának és hagyományainak megőrzése mellett. Ezért nagy öröm számunkra, hogy ezeket a különleges trófeákat bemutathatjuk a látogatóinknak. A kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy a vadászat iránt érdeklődők és a természet szerelmesei megismerjék és megcsodálják ezeket a lenyűgöző állatokat. Az új trófeák bemutatása a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményben várhatóan decembertől kezdődik.

Nyitvatartás kedd és szombat 10:00 – 17:00, valamint vasárnap 10:00 – 14:00 óráig. Jegyárak felnőtteknek 10 lej, diákok és nyugdíjasok számára 5 lej. Kérjük, hogy a csoportos látogatás esetén előzetes jelentkezzenek a következő telefonszámon 0720 000 707.

Látogassanak meg a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményt, és fedezzék fel a vadászat világát ezekkel az új trófeákkal. A kiállítás nyitva áll mindazok előtt, akik szeretnék megismerni a vadászat történetét és a vadászati hagyományokat.

(A Vadon Egyesület közleménye)

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.