hu
 
Vasárnap, 2021. Május 09.

Újabb levegőminőség-mérőállomást helyeztek üzembe Sepsiszentgyörgyön

2021.05.04

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat részeként, Sepsiszentgyörgyön immáron két automata állomás is méri és rögzíti a levegő minőségére vonatkozó adatokat.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nemrégiben a Környezetvédelmi Ügynökség Kovászna Megyei kirendeltsége számára ingyenesen használatba adott egy Victor Babeș utcai, 12 négyzetméteres területet, a levegő minőségét mérő állomás telepítése céljából.

Ennek köszönhetően, az Oltmező utcában eddig is működő mérőhely adatai mellett egy újabb helyszín méréseire támaszkodva követhető nyomon és elemezhető a levegőben lévő kén-dioxid, nitrogén-dioxid, ózon, valamint a szálló por koncentrációja.

A városunkban lévő mérőállomások által regisztrált, a levegő minőségére vonatkozó, valós idejű adatok az országos légszennyezettségi paramétereket megjelenítő felületen, ide kattintva elérhetőek.

Május 10-én Sepsiszentgyörgyön is elkezdődik az általános mezőgazdasági összeírás
2021.05.07

Május 10. és július 31. között országos szinten sor kerül a tavalyról idén nyárra halasztott általános mezőgazdasági összeírásra.

Az önkormányzat megvásárolja az egykori dohánygyár épületét
2021.05.06

Történelmi pillanat Sepsiszentgyörgy életében

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Antal Árpád-András polgármester és Vargha Fruzsina alpolgármester közös sajtótájékoztató keretében mutatták be a sepsiszentgyörgyi volt dohánygyár műemléképületét, és ismertették, hogy melyek, az épületet és a területet érintő elképzelések a megvásárlást követően.

Hétvégén újra vásár lesz Sepsiszentgyörgy Főterén
2021.05.06

A virágvásárral egybekötött termelői vásárra május 8-án, szombaton, illetve 9-én, vasárnap kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén.

Május 7-től újra várják a szabadidős létesítmények a kikapcsolódni vágyókat Sugásfürdőn
2021.05.05

Az erdei kalandpark és a szabadtéri mászófal naponta 11 és 19 óra között tartanak nyitva.

Sepsiszentgyörgyön május közepétől külön gyűjtik a sütőolajat
2021.05.05

Országos szinten elsőként Sepsiszentgyörgyön gyűjtenek majdnem minden tömbház körül sütőolajat május közepétől.