hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Új vezetője van a Kónya Ádám Művelődési Háznak és az Erdélyi Művészeti Központnak

2021.07.07

Idén nyártól új vezetők irányítása alá került Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának két alárendelt kulturális intézménye, a Kónya Ádám Művelődési Ház és az Erdélyi Művészeti Központ.

Tubák-Damian Diana és Bordás Beáta nyerték meg a Kónya Ádám Művelődési Ház, valamint az Erdélyi Művészeti Központ igazgatói tisztségeire kiírt versenyvizsgákat.

„Fontosnak tartom, hogy az új intézményvezetőket egyidőben mutassuk be, mert azt szeretném, ha a két intézmény között szoros együttműködés és jó kommunikáció alakulna ki, hogy minél több közös programot tudjanak szervezni. Mindketten sikeresen átmentek a meghirdetett versenyvizsgákon, az ott nyújtott teljesítményük alapján választották ki őket, és örülök, hogy városunk két fiatal, dinamikus és kreatív vezetővel gyarapodott” – emelte ki Vargha Fruzsina alpolgármester az új vezetőket bemutató sajtótájékoztatóján.

Ugyanakkor az önkormányzat reméli, hogy a két kulturális intézmény közötti együttműködés követendő példát mutat a város más kulturális intézményei számára, különösen a művészek bevonása és részvétele különböző kulturális intézmények rendezvényein.

Mindkét igazgató kitűzött célja, hogy még több rendezvényt szervezzenek, és ezáltal növeljék a látogatók számát.

„Amint azt a vizsgatervemben is írtam, a mottóm: Kultúra mindenki számára. Az öt év alatt, amióta itt dolgozom, észrevettem, hogy van egy bizonyos korosztály, amelyik látogatja az általunk szervezett rendezvényeket, de a fiatalok, különösen a tinédzserek nem igazán kapnak koruknak megfelelő programokat. Célom, hogy minél több rendezvényt szervezzek a fiatalok és a diákok számára” – jelentette ki Tubák-Damian Diana.

A Kónya Ádám Művelődési Ház vezetője azt is tervezi, hogy önkéntes programokat is fog szervezni a fiatalok bevonásával, hogy még több kreatív ötlet születhessen, amelyeket majd megvalósíthatnak.

Az intézmény az elmúlt években évente átlagosan több mint 100 programot szervezett, akár más intézményekkel együttműködve, akár egyénileg. A Művelődési Ház által szervezett eseményekről további részletek ITT találhatók.

Az Erdélyi Művészeti Központ új igazgatója, Bordás Beáta összefoglalta, hogy a legfontosabb céljuk elsősorban az intézmény célközönségének bővítése lesz, ezt az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó rendezvények szervezésével szeretnék elérni.

„A kiállításmegnyitó mellett a kiállításhoz kapcsolódóan kreatív műhelyek szervezésében is gondolkodunk, elsősorban gyerekeknek, például szobrászati műhelyfogalkozásban. Igyekszünk, hogy minél több korosztályt tudjunk elérni és megszólítani” – mondta Bordás Beáta.

Az Erdélyi Művészeti Központ a közeljövőben három nagyszabású kiállításnak ad majd otthont, amelyek körülbelül két hónapig fognak tartani. További részleteket az eseményekről és kiállításokról az intézmény Facebook-oldalán ITT olvashatnak.

Tubák-Damian Diana 32 éves, a brassói jogi karon végzett, 2016 óta a Kónya Ádám Művelődési Ház jogtanácsosa. Tavaly januárja óta az intézmény ideiglenes vezetője, idén pedig megnyerte a 4 éves vezetői megbízatásra kiírt pályázatot.

Bordás Beáta Sepsiszentgyörgyön született, a Mikes Kelemen Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári Művészettörténeti Karra járt, ahol az erdélyi kastélyok témakörében doktorált építészettörténetből. Tizenhét kolozsvári év után, amiből 5 évet a Művészeti Múzeumban dolgozott, visszatért Sepsiszentgyörgyre, hogy elfoglalja az Erdélyi Művészeti Központ igazgatói posztját.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.