hu
 
Szombat, 2021. November 27.

Új sportpályák épülnek Sepsiszentgyörgyön

2021.07.15

A sepsiszentgyörgyi sportkedvelőktől érkezett jelzések és javaslatok alapján kiderült, hogy több mozgásra alkalmas létesítményre lenne szükség a városban. A tömegsport támogatása érdekében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nemcsak a meglévő sportpályákat és létesítményeket bővíti és korszerűsíti, hanem újabbak létrehozására is zajlanak az előkészületek. 

A Csíki negyedi több mint 7000 négyzetméteres sportkomplexum építésére már elfogadták a megvalósíthatósági tanulmányokat és a műszaki terv véglegesítésnél tartanak. Ezen a helyszínen minifoci, tollaslabda, röplabda, lábtenisz pályákat és szabadtéri fitnessparkot építenek, valamint asztali teniszezésre is lesz majd lehetőség.

Hasonlóan, a szépmezői sportbázis műszaki terveinek véglegesítése is folyamatban van, amely megvalósítását 2022-re becsülik. A körülbelül 22 000 négyzetméteres sportbázisra minifoci, kosárlabda, lábtenisz és szabadtéri fitnessparkot építenek, valamint itt is lesz lehetőség  asztali teniszezésre.

A kis stadion felújítása esetében az árak emelkedése miatt új közbeszerzési kiírására volt szükség, így ennek megvalósítását 2023-ra becsülik, ahol földalatti parkolóval ellátott multifunkcionális kültéri pályákat (kosár, tenisz, kézilabda, minifoci) és edzőtermet hoznak létre. A műszaki terv véglegesítése után, a munkálatokra előreláthatóan ősszel lesz szerződés. 

A munkálatok befejeztével az Állomás negyedi tó és annak környéke számos sportolási lehetőség nyújt majd a lakók rendelkezésére: kosár-, minifoci és futópályákat is kialakítanak a tó körül. A projekt a kivitelezési szerződés megkötésének fázisában van, és a becslések szerint szintén 2023-ra fog megvalósulni.

A tömbháznegyedek üres tereit kihasználva, az önkormányzat az új szabadtéri sportpályák létrehozásához rendelt megvalósíthatósági tanulmányt az Ág utca és a Gyár utca közötti részen. Ezen a területen lesz kosár- és lábtenisz pálya, valamint asztalitenisz és sakk asztalok. Hasonlóképpen a Nárcisz utca, Sport utca és Orgona utca közötti részen is megvan a szándék sportpályák létesítésére, amelyeket lakossági ötlet alapján emeletes parkolóház tetejére képzelnek. Ehhez övezeti rendezési terv (PUZ) elkészítése szükséges.

A már elfogadott új városrendezési terv alapján a Bánki Donát utcában emeletes parkolóház építésére kerül sor, ennek tetejére foci- és kosárpályát, valamint edzőtermet fognak kialakítani, ezzel pótolva a sportigazgatóság volt területén lévőket.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata folyamatosan azon dolgozik, hogy a város dinamikus és fejlődő legyen, de pont ilyen fontos az egészséges élethez vezető testmozgás és sportolás támogatása. Ezért lényeges, hogy olyan szabadidős létesítmények épüljenek, amelyek kikapcsolódási és sportolási lehetőséget is biztosítanak a városlakók számára, ahol mindenki korszerűbb és biztonságosabb körülmények között megtalálhatja és gyakorolhatja a számára kedvelt sportolási formát.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán
2021.11.25

A nyomógombos jelzőlámpák használatával biztonságosabbak lesznek a gyalogátjárók

Keddtől minden sepsiszentgyörgyi óvoda és iskola jelenléti oktatásra tér át
2021.11.22

A megyeszékhely fertőzöttségi mutatója hétfőn 2,55 ezrelék alá csökkent

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok
2021.11.18

Az enyhe ősznek köszönhetően novemberben is folytatódnak az útak és járdák felújításai Sepsiszentgyörgyön

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán
2021.11.17

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Hasznos tudnivalók a medveveszélyről
2021.11.16

A medve jelenléte bizonyított a térségünkben. A medvét minden esetben kerülni kell, hiszen könnyen agresszívvé válhat és megtámadhatja az embert.