hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére

2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére. A kiírásra július 25-ig jelentkezhetnek és tehetik le az ajánlatokat a vállalkozások. 

Az új jégcsarnok korcsolyázási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a lakosságnak, ugyanakkor a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapat is új otthonnal gazdagodik a kézdivásárhelyi mellett. 

A kétemeletes jégcsarnok 12 ezer négyzetméteres hasznos felülettel (akkora, mint a  Sepsi Aréna háromszintes épületének összterülete) és 7623 négyszetméter beépített területtel rendelkezik majd. A létesítmény 2180 nézőt tud befogadni, és alkalmas lesz nemzetközi tornák, közösségi rendezvények megrendezésére is. Továbbá helyet kap benne egy orvosi központ, melyet szükség esetén igénybe vehetnek a városlakók, de ugyancsak itt a sportolóknak is lehetőségük nyílik a felkészülésre vagy a sérülésekből való felépülésre.

A jégcsarnok építését a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Társaságon (CNI) keresztül, a kormány május 5-én hagyta jóvá a beruházást. A munkálatok 216,65 millió lejbe kerülnek, amiből Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának önrésze 4 millió lej.

A kiírás szerint a szerződés tartalmazza a műszaki tervezést, a munkálatok kivitelezését és műszaki segítségnyújtást a tervező részéről a kivitelezés ideje alatt. A fejlesztési minisztérium a tervezési munkálatokra 8 hónapot, a kivitelezésére 24 hónapot szabott meg. Az ajánlatok benyújtásának határideje július 25-e, 15:00 óra.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be