hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére

2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére. A kiírásra július 25-ig jelentkezhetnek és tehetik le az ajánlatokat a vállalkozások. 

Az új jégcsarnok korcsolyázási, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a lakosságnak, ugyanakkor a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapat is új otthonnal gazdagodik a kézdivásárhelyi mellett. 

A kétemeletes jégcsarnok 12 ezer négyzetméteres hasznos felülettel (akkora, mint a  Sepsi Aréna háromszintes épületének összterülete) és 7623 négyszetméter beépített területtel rendelkezik majd. A létesítmény 2180 nézőt tud befogadni, és alkalmas lesz nemzetközi tornák, közösségi rendezvények megrendezésére is. Továbbá helyet kap benne egy orvosi központ, melyet szükség esetén igénybe vehetnek a városlakók, de ugyancsak itt a sportolóknak is lehetőségük nyílik a felkészülésre vagy a sérülésekből való felépülésre.

A jégcsarnok építését a fejlesztési minisztérium finanszírozza az Országos Befektetési Társaságon (CNI) keresztül, a kormány május 5-én hagyta jóvá a beruházást. A munkálatok 216,65 millió lejbe kerülnek, amiből Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának önrésze 4 millió lej.

A kiírás szerint a szerződés tartalmazza a műszaki tervezést, a munkálatok kivitelezését és műszaki segítségnyújtást a tervező részéről a kivitelezés ideje alatt. A fejlesztési minisztérium a tervezési munkálatokra 8 hónapot, a kivitelezésére 24 hónapot szabott meg. Az ajánlatok benyújtásának határideje július 25-e, 15:00 óra.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.