hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Új parkolórendszer Sugásfürdőn

2022.12.28

Az okos parkolórendszer segítségével a sípályák felé tartó gépjárművek vezetői időben értesülhetnek a Sugásfürdőn található szabad parkolóhelyek számáról.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a síszezonra jellemző forgalmi torlódások megelőzése érdekében okos parkolórendszert alakított ki Sugásfürdőn, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen levő szabad parkolóhelyek számáról. Ennek érdekében Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében) egy sorompót helyeztek el, amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. Ugyanakkor a Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre.

Piros fényjelzés: nincs parkolási lehetőség az üdülőtelepen!
Ebben az esetben a gépjárműveket a fényjelző közelében található ingyenes parkolóhelyen kell hagyni, innen félóránként indul buszjárat a sípályákhoz minden hétvégén, ünnepnapokon és az iskolai szünidőben. Az első járat reggel 10 órakor indul Sugásfürdőre, az utolsó járat 21:30-kor indul vissza. Hétköznap a buszjáratok óránként, minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekednek. Egy menetjegy ára 2,5 lej. 

Amennyiben a piros jelzés ellenére valaki tovább hajt, az üdülőtelep bejáratánál az elektromos sorompó nem nyílik fel és kénytelen lesz visszafordulni.

Zöld fényjelzés: az üdülőtelepen rendelkezésre állnak szabad parkolóhelyek! Sugásfürdő bejáratánál, a sorompóra szerelt kamera segítségével a rendszer rögzíti a gépjármű rendszámát, ennek helyességét az itt található kijelzőn lehet ellenőrizni. A rendszám leolvasását követően a sorompó magától felnyílik, ettől kezdve a parkolási díj összege óránként 3 lej. A sorompó melletti részen tilos a parkolás!

Távozás előtt, az üdülőtelep buszmegállójában található automatánál be kell írni az autó rendszámát, majd a kijelzőn megjelenik a fizetendő összeg

FONTOS! A parkolási díj kifizetése csak bankkártyával lehetséges! A kijáratnál a rendszer a kifizetési bizonylat és az autó rendszáma alapján nyitja fel a sorompót.

Az okos parkolót 2023 januárjától a síszezon idején működteti az önkormányzat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.