hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Új pályázati lehetőséget hirdet Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa

2022.02.08

A lelki és testi egészségmegőrző programok támogatására március 7-ig lehet jelentkezni

Az ifjúsági, kulturális és sportpályázatok mellett, idéntől újabb pályázati lehetőséget hirdet Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa. Az egészségmegőrző programokra szánt, vissza nem térítendő támogatásokat a helyi költségvetésből fedezik, természetes, jogi személyek, egyesületek és alapítványok pályázhatnak. A célcsoportok minden korosztályból lehetnek: gyerekek, felnőttek, idősek. A helyi költségvetésből történő pályázati finanszírozás értéke 500.000 lej.

A pályázat a prevenciós és közösségépítő programokat részesíti előnyben, amelyek lehetnek műhelymunkák, előadássorozatok vagy akár egy oktatási intézmény keretében szervezett kurzusok. A pályázat célkitűzése, hogy támogassa az egészséges életmód kialakítását, a fizikai és lelki egészségmegőrzést, valamint a közösségépítést. Az érdeklődők számára a közeljövőben személyes találkozót is szerveznek a szakemberek, ahol részletes felvilágosítást és felkészítőt is tartanak majd.

A pályázatokat 2022. március 7-ig, 16:00 óráig kell leadni a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. A leadott pályázatok kiválasztására és elbírálására március 8-a és 24-e között kerül sor.

Pályázati űrlapok a polgármesteri hivatal 28-as irodájában igényelhetők naponta 8-14 óra között, vagy letölthetők a sepsi.ro honlapról IDE kattintva. Az érdeklődők bővebb felvilágosítást a 0267 316 957-es telefonszámon vagy a zoltan.vnagy@sepsi.ro e-mail címen kaphatnak.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.