hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára

2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

A MindLab 4.4 elnevezésű oktatási módszer lényege, hogy a tanulók különböző gondolkodtató társasjátékok felhasználásával, saját tapasztalat útján szerezzenek ismereteket és fejlesszék a kognitív képességeiket. Ugyanakkor hatékony módszertani eszközöket kínál a gondolkodási folyamatok mélyítéséhez és életvezetési készségek széles körével ruházza fel a gyerekeket.

A rendhagyó oktatási módszer sajátos eszközökkel, külön tevékenységként foglalkozik a gyerekek kompetenciáinak fejlesztésével és lehetővé teszi a teljesítményeik folyamatos javulását, információgyűjtés, logikai és matematikai gondolkodás, szóbeli kifejezőkészség és kapcsolatteremtő képesség területén.

A Mindlab 4.4 oktatási programot Magyarországon fejlesztették ki és már évek óta sikeresen alkalmazzák, nemzetközi versenyeket is szerveznek, amelyeken számos ország vett részt. A rendhagyó oktatási formát a sepsiszentgyörgyi pedagógusoknak is szeretnék átadni, akik a tanórákba beépítve alkalmazhatják az új módszereket. Újdonságnak számít, hogy ezeket akár délutáni klubtevékenységként is megszervezhetik.   

A MindLab 4.4 oktatási módszer négyéves fejlesztési folyamatot ölel fel és négy fő készségterület mentén kínál összetett fejlesztési programot 4-16 év közötti gyerekeknek, amelyek fejezetek formájában, egymásra épülve jelennek meg a négy év során. 

Sepsiszentgyörgyön a magyarországi oktatók által tartott képzések tavaly kezdődtek el, amelyek során a pedagógusok megtanulják használni a MindLab-programokat és az ehhez tartozó eszközöket. Idén szeptemberben került sor a felkészítő második részére, ahol a résztvevők elsajátíthatták a játékmódszertant és az ehhez kapcsolódó eszközök használatát, valamint a MindLab által kifejlesztett internetes platformmal is megismerkedhettek, ahol előre elkészített tevékenységi terveket, óravázlatokat, interaktív játékokat találtak.

A három napos felkészítőn hat iskolából, közel harminc pedagógus vett részt, a MindLab 4.4 programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata támogatja.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.