hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Új ügyfélportállal bővül Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának honlapja

2022.08.25

Az online szolgáltatás célja a közigazgatási eljárások egyszerűsítése és a bürokrácia csökkentése

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az Adminisztratív Kapacitás 2014-2020 Operatív Program keretében nyert pályázati támogatást egy új informatikai rendszer létrehozására, amely által egyszerűbbé válnak a közigazgatási folyamatok és a hivatali ügyintézés. Az online hivatali ügyintézés szeptember közepétől lesz elérhető a lakosság számára.

A projekt célja egy olyan informatikai rendszer kialakítása és a szükséges standardok bevezetése a helyi közigazgatási folyamatokba, amely a polgárok számára könnyebben és kényelmesebben elérhető önkormányzati szolgáltatást nyújt” – fogalmazott Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, aki sajtótájékoztató keretében ismertette az új portál előnyeit.

Az új felületet az önkormányzat hivatalos honlapjáról lehet majd elérni, és egy előzetes regisztrációs kérelem után egyéni ügyfélfiókon keresztül lesznek elérhetők a különböző szolgáltatások.

A polgármesteri hivatal új szolgáltatása átláthatóbbá teszi a bürokratikus folyamatokat, bárki nyomon követheti online a saját ügyintézésének menetét, valamint csökken a különböző iratok kiállításának ideje. Bizonyos kérvények és típusnyomtatványok a portálon is kitölthetők és elektronikusan továbbíthatók lesznek, míg mások esetében – a fizikai aláírás szükségessége miatt – továbbra is megmarad a papíralapú ügyintézés. Mindemellett a felhasználók elmenthetik a személyes irataik másolatát, és bármikor előkereshetik azokat a saját adatbázisukból.

A kétnyelvű felület webes és mobileszközről is elérhető lesz majd. Lehetőséget biztosít arra is, hogy a hivatali alkalmazottak a felületen keresztül kommunikáljanak a lakókkal, például a leadott dokumentáció kiegészítése esetén.

Az ügyfélportál jelenleg tesztelés alatt áll, a tervek szerint szeptember közepétől válik elérhetővé a lakosság számára.

A projekt során megtörtént a hivatali belső ügyintézés optimalizálása is, ennek eredményeképpen az önkormányzati dolgozóknak is született egy belső platform, amelyet július 25-től használnak, azóta több mint 5 ezer dokumentumot jegyeztek be. A rendszerben az iratok nyilvántartása mindig valós idejű és utólag könnyen visszakereshető. Lehetővé teszi a feladatok és folyamatok tetszőleges automatizálását, így egy-egy ügyirat megoldására szánt idő jelentősen csökken.


Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.