hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Új díjszabások a sepsiszentgyörgyi köztemetőben

2021.01.26

Az önkormányzat új sírhelyeket igyekszik beazonosítani bérbeadás céljából

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új szabályozásokat vezetett be a köztemető használatára vonatkozóan.

Mivel a köztemető majdnem teljesen betelt, a működtetéséért felelő Tega Rt. új sírhelyeket igyekszik használatra azonosítani. Ennek értelmében több mint 100 olyan sírhelyet tartanak nyilván, amelyeket sok évvel ezelőtt megvásároltak, azonban ezeket nem használják. Ezekben az esetekben a Tega Rt. az utolsó ismert tulajdonossal újra megpróbálja felvenni a kapcsolatot és csak akkor értékesíti a sírhelyet, ha ez nem sikerült.

Az új díjszabásokat illetően, a sírhely kiásásának ára 400 lejről 500 lejre emelkedett, urnás temetés esetében pedig 100 lejt szükséges fizetni. A sírhelyek bérlésének díjai is változnak, ezeket 10, 20 vagy 25 évre lehet bérelni. Az új árak szerint tíz évre 188 lejt,  húsz évre 313 lejt, huszonöt évre pedig 375 lejt kell fizetni. Az árak nem tartalmaznak ÁFÁ-t, a teljes árlista IDE kattintva tekinthető meg.

A köztemető teljes körű működtetéséért 2017. júniusától a Tega Rt. helyi köztisztasági vállalat felel, a társaság nemcsak a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítja, hanem elvégzi a karbantartási munkálatokat is.

A temető bővítésén is dolgozik az Önkormányzat, jelenleg az övezeti városrendezési tervének kidolgozása van folyamatban.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.