hu
 
Kedd, 2021. Március 09.

Új díjszabások a sepsiszentgyörgyi köztemetőben

2021.01.26

Az önkormányzat új sírhelyeket igyekszik beazonosítani bérbeadás céljából

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új szabályozásokat vezetett be a köztemető használatára vonatkozóan.

Mivel a köztemető majdnem teljesen betelt, a működtetéséért felelő Tega Rt. új sírhelyeket igyekszik használatra azonosítani. Ennek értelmében több mint 100 olyan sírhelyet tartanak nyilván, amelyeket sok évvel ezelőtt megvásároltak, azonban ezeket nem használják. Ezekben az esetekben a Tega Rt. az utolsó ismert tulajdonossal újra megpróbálja felvenni a kapcsolatot és csak akkor értékesíti a sírhelyet, ha ez nem sikerült.

Az új díjszabásokat illetően, a sírhely kiásásának ára 400 lejről 500 lejre emelkedett, urnás temetés esetében pedig 100 lejt szükséges fizetni. A sírhelyek bérlésének díjai is változnak, ezeket 10, 20 vagy 25 évre lehet bérelni. Az új árak szerint tíz évre 188 lejt,  húsz évre 313 lejt, huszonöt évre pedig 375 lejt kell fizetni. Az árak nem tartalmaznak ÁFÁ-t, a teljes árlista IDE kattintva tekinthető meg.

A köztemető teljes körű működtetéséért 2017. júniusától a Tega Rt. helyi köztisztasági vállalat felel, a társaság nemcsak a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítja, hanem elvégzi a karbantartási munkálatokat is.

A temető bővítésén is dolgozik az Önkormányzat, jelenleg az övezeti városrendezési tervének kidolgozása van folyamatban.

A hétvégi vásár a nőnap jegyében zajlik
2021.03.05

Sepsiszentgyörgyön, hétvégén, azaz március 6-7. között újra megszervezik a Helyi termelők és kézművesek vásárát, ezúttal azonban mindezt a nemzetközi nőnapra, azaz március 8-ra kiélezve.

Dán filmnapok a sepsiszentgyörgyi Művész moziban
2021.03.04

Március 5 és 18 között első alkalommal szerveznek Dán Filmnapokat a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, amelynek keretében betekintést nyerhetünk a dán filmekre jellemző provokatív témák művészi szintű boncolgatásába. A legtöbb esetben intim drámákat látunk, amelyek morális, etikai és jogi kérdéseket feszegetnek, de amelyekre sosem kapunk egyértelmű, helyes válaszokat.

Stratégiai együttműködést kezdeményez a BBTE a háromszéki önkormányzatokkal
2021.03.04

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE), valamint Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala stratégiai partnerségi szerződés megkötésére készül.

Lehet még jelentkezni lakónegyedi parkolóhelyekre bérlésére
2021.03.04

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a város több utcájában szervezett licitet a lakónegyedi parkolóhelyekre. Mindeddig összesen 227 parkolóhelyet sikerült bérbeadni, 21 helyre még továbbra is lehet jelentkezni.

Négy napos eseménysorozattal tisztelegnek a hősök előtt Sepsiszentgyörgyön
2021.03.04

Sepsiszentgyörgyön négy napos eseménysorozattal emlékeznek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra, azonban idén is elmarad a március 15-i ünnepi műsor a Főtéren és az azt megelőző díszfelvonulás.