hu
 
Péntek, 2024. Március 29.

Új díjszabások a sepsiszentgyörgyi köztemetőben

2021.01.26

Az önkormányzat új sírhelyeket igyekszik beazonosítani bérbeadás céljából

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új szabályozásokat vezetett be a köztemető használatára vonatkozóan.

Mivel a köztemető majdnem teljesen betelt, a működtetéséért felelő Tega Rt. új sírhelyeket igyekszik használatra azonosítani. Ennek értelmében több mint 100 olyan sírhelyet tartanak nyilván, amelyeket sok évvel ezelőtt megvásároltak, azonban ezeket nem használják. Ezekben az esetekben a Tega Rt. az utolsó ismert tulajdonossal újra megpróbálja felvenni a kapcsolatot és csak akkor értékesíti a sírhelyet, ha ez nem sikerült.

Az új díjszabásokat illetően, a sírhely kiásásának ára 400 lejről 500 lejre emelkedett, urnás temetés esetében pedig 100 lejt szükséges fizetni. A sírhelyek bérlésének díjai is változnak, ezeket 10, 20 vagy 25 évre lehet bérelni. Az új árak szerint tíz évre 188 lejt,  húsz évre 313 lejt, huszonöt évre pedig 375 lejt kell fizetni. Az árak nem tartalmaznak ÁFÁ-t, a teljes árlista IDE kattintva tekinthető meg.

A köztemető teljes körű működtetéséért 2017. júniusától a Tega Rt. helyi köztisztasági vállalat felel, a társaság nemcsak a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítja, hanem elvégzi a karbantartási munkálatokat is.

A temető bővítésén is dolgozik az Önkormányzat, jelenleg az övezeti városrendezési tervének kidolgozása van folyamatban.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.