hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Új buszjáratokat indítunk szerda estére a Sepsi Arénához és az OSK Stadionhoz

2023.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy szerda este 17 és 22 óra között nagyon intenzív forgalom várható az Oltmező utcában, a Sepsi Aréna és az OSK Stadion környékén, ezért erre az időszakra kiegészítjük a menetrend szerinti buszjáratokat. Arra kérjük mindazokat, akik a labdarúgó Román Kupa-elődöntőjére, a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR mérkőzésére vagy a MyLand című előadásra igyekeznek, hogy lehetőségük szerint válasszák a tömegközlekedési eszközöket, vagy ha mégis személygépkocsival mennek, utazzanak többen egy járműben. A parkolóhelyek száma korlátozott, ezért nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy lesz szabad hely.

A mérkőzések időpontjának kitűzésébe sajnos sem a klubnak, sem a városvezetésnek nincs beleszólása. Így történhetett meg, hogy a Szent György Napok egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadásával, a Recirquel társulat MyLand újcirkuszi produkciójával (20 órai kezdés) részben egyidőben szervezték meg a labdarúgó Román Kupa-elődöntőjét (19 órai kezdés), a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR mérkőzését, és a két esemény várhatóan körülbelül egyszerre ér véget.

A MultiTrans vállalat a már meglévő óránkénti járatok mellett (az 5-ös busz 17:00, 18:00 és 19:00 órakor indul a Gólya utcából a Sepsi Arénához) még két buszt indít az 5-ös útvonalán 17:30 és 19:15 órakor, valamint a 2-es járat útvonalán 17:15, 17:45 és 19:15 órakor a Gólya utcából a Sepsi Arénához, melyek a Csíki negyedi megálló után a Romulus Cioflec utcán térnek ki a Csíki, majd az Oltmező utcára. Ezen az útszakaszon a forgalmi rendőrség munkatársai biztosítják a buszok számára az elsőbbséget, hogy, amennyire lehet, ezek fennakadás nélkül haladhassanak. Buszjegyet a jegyárusító pontoknál vagy a 24pay applikáción keresztül lehet vásárolni 2 lejért, illetve az autóbuszon 4 lejért. A gördülékenyebb utazás érdekében érdemes előre megvásárolni a jegyeket. A MyLand előadásra tartó utolsó két, 19:15-kor induló járat utasait bevárják az előadás kezdésével. A események végét is megvárják a buszok, melyeken fel lesz tüntetve, hogy melyik útvonalon közlekednek. Amint megtelt egy busz, indul is visszafelé, a város irányába. Szükség szerint további buszokat bocsátunk az utasok rendelkezésére.

A központtól legkevesebb fél órát kell számolni az Arénáig – úgy busszal, mint gépjárművel –, ezért kérjük, hogy időben induljanak el az eseményekre. A Recirquel előadására érkezők számára 300 parkolóhelyet tartanak fenn, ezeket azonban a két esemény szétválasztása érdekében csak 19 órától nyitják meg, ezért arra kérjük, hogy az érkezés időpontját lehetőleg 19 óra utánra időzítsék.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.