hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Új bemutatóra készül az M Studio

2024.05.30

Eoin Mac Donncha koreográfiájában mutatja be az M Studio a Hétből hat (Six out of Seven) c. legújabb produkcióját június 7-én és 8-án. Jegyek már kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon valamint a Központi Jegyirodában.

Újabb ko-produkciós előadást mutat be az M Studio a FrenÁk Társulattal. A több mint tíz évre visszanyúló közös együttműködés új állomáshoz érkezett: a FrenÁk Társulat rendszeres közreműködője, Eoin Mac Donncha táncművész koreográfiáját láthatja a közönség.

Az ír származású előadó viszonylag későn, csak tizenkilenc évesen kezdett el táncolni. Előtte mindössze két kortárs táncórára járt szülővárosában, Galwayben. Európa egyik legnevesebb intézményében, a  londoni Rambert School of Ballet and Contemporary Dance-ben  képezte magát, és a világ legnevesebb kortárs koreográfusaival dolgozott együtt. Eoin számos elismerést kapott szakmai pályafutása során.

Öt évig táncolt szólistaként Németországban és két évig Svájcban, ahol a világ legnagyobb koreográfusaival dolgozott, mint Jiri Killian, Wayne McGreggor, Johan Inger és Caeyatano Soto Ramirez. Tanított a Hongkongi Akadémián, táncolt az Expressions Dance Company-val Ausztráliában, jelenleg Magyarország egyik legismertebb kortárs táncegyüttesének vezető táncosa.

A Hétből hat produkció az alkotó első egyéni előadása koreográfusként. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint, mennyit hordozunk magunkban szüleink személyiségéből életünk során? Mi az amit,  tanítanak nekünk, milyen félelmeket viszünk tovább? Ha az egyik a bűneink anyja, a másik az erényeink atyja, akkor mi a Bűn és az Erény együttes gyermekei vagyunk? Félünk-e attól, hogy mivé  válunk?

Az előadás bemutatójára június 7-én és 8-án kerül sor 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az előadás zenéjét Hunyadi Máté jegyzi, művészeti konzultáns FrenÁk. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.