hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Új alpolgármestere van Sepsiszentgyörgynek

2020.10.28

Az október 28-ra összehívott rendkívüli tanácsülés keretében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa megszavazta az új alpolgármesterek kinevezéséről és a szakbizottságok megalakulásáról szóló tervezeteket. 

Antal Árpád-András polgármester Tóth-Birtan Csabát, az elmúlt négy év alpolgármesterét és Vargha Fruzsinát, a tanács legfiatalabb tagját jelölte az alpolgármesteri tisztségre.

Vargha Fruzsina jelölésével egy nagyon erős üzenetet kívánok megfogalmazni a fiatalok irányába. Úgy gondolom, hogy majdnem semmit nem ér a mi munkánk, ha a fiatalok nem maradnak itthon, nem jönnek haza, nincsenek jelen és nem kapcsolódnak be a város életébe. Ezt a várost mindenkinek építjük, de elsősorban nekik. Ez egy értékes nemzedék, fontos, hogy megtaláljuk és megoldjuk a problémáikat, hogy érezzék, jelen vannak és bekapcsolódnak a városvezetésbe. A húsz évesek problémáit maguk a húsz évesek értik a legjobban.  Minden feltétel adott, hogy a fiatalok jobban megbízzanak az önkormányzatban és elmondják, mi foglalkoztatja őket.” - sorolta érveit Antal Árpád-András polgármester. „Azt üzenem a fiataloknak, hogy szóljanak bele, dolgozzanak, alakítsák a jelent, magukért!”- hangsúlyozta. 

A tanács egyöntetűen elfogadta a tervezeteket, döntöttek arról is, hogy Tóth-Birtan Csaba lesz a polgármester első helyettese. Ezt követően az újonnan megszavazott alpolgármesterek letették az esküt.

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra a jelölés. Senki számára nem titok, hogy egyelőre nincs sok tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy ha a polgármester úr és a  kollégáim a tanácsban megtiszteltek a bizalmukkal, akkor elég motivált leszek, hogy ennek megfeleljek. Három nagy szenvedélyem van: a képzőművészet, a néptánc és a hagyományok, valamint az, hogy megkönnyítsem a körülöttem élők sorsát. Bízom benne, hogy ezzel a csapattal és a szentgyörgyi fiatalsággal közösen sikerülni fog a kitűzött célok megvalósítása. Tisztában vagyok a felelősség mértékével és azzal, hogy ez nem lesz egy könnyű folyamat, de nagy reményekkel állok a munka elé.” - nyilatkozta Vargha Fruzsina a sajtó képviselőinek a tanácsülést követően.

Köszönöm a bizalmat a polgármester úrnak, hogy újra jelölt erre a tisztségre. Érzékelem, hogy több munka vár rám, mint az előző években, már azt is látjuk, hogy szükséges megváltoztatni a hivatal szerkezetét, majd ezt szakemberekkel feltölteni. Ugyanakkor egy olyan periódus következik, amikor be kell fejezni a megnyert Európai Uniós projektek megvalósítását és előkészíteni a következő finanszírozási ciklus projektjeit. A szociális ügyekkel is foglalkozni fogok, ez a terület nem idegen számomra a Sepsi Helyi Akciócsoport elnökeként. Igyekszem az erőmhöz és a felkészültségemhez mérten minden feladatnak eleget tenni és hozzájárulni ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy szintet lépjen a következő években.” - hangzott el Tóth-Birtan Csaba részéről.

A tanács megszavazta a szakbizottságok  megalakulásáról szóló  javaslatot is. Ennek értelmében a Köz- és magánterület igazgatási, vagyonkezelési, gazdasági, költségvetési, pénzügyi, mezőgazdasági és régiófejlesztési szakbizottság tagjai: Debreczeni László, Ferenczy Ágnes-Kanilla, Kolcza István, Tóth-Birtan Csaba, Kiss-Bartha Annamária.

A Területrendezési, várostervezési, környezetvédelmi és turisztikai szakbizottságot Tatár Imola, Magyarósi Imola-Piroska, Székely Kincső, József Álmos-Zoltán, Ferenczy Ágnes-Kanilla, Lakatos László és Cserey Zoltán-Mihály alkotják.

Az Egészségügyi, szociális és vallásügyi szakbizottság tagjai Kondor Ágota, Tatár Imola, Cserey Zoltán-Mihály és Székely Kincső.

A Kultúra-, tudomány-és tanügyi szakbizottság a következő tanácstagokból áll: Comăneci Liviu-Vasile, Kondor Ágota, Magyarósi Imola-Piroska, József Álmos-Zoltán, Sipos Dóra-Viola és Vargha Fruzsina.

A Helyi közigazgatási, jogi, közrend felügyelő, emberjogi, munkajogi és fegyelmi bizottság tagjai: Ambrus Zsombor, Comăneci Liviu-Vasile, Zsigmond József, Tóth-Birtan Csaba és Kiss-Bartha Annamária.

Az Ifjúsági és sport szakbizottságot Sipos Dóra-Viola, Zsigmond József, Lakatos László, Debreczeni László, Ambrus Zsombor, Vargha Fruzsina és Kolcza István testületi tagok alkotják. Utóbbi bizottság kiegészül a későbbiekben a digitalizáció területével is.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.