hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Továbbra is színvonalas szolgáltatásokat nyújtanak a Zathureczky Berta öregotthonban

2023.02.27

A fogyasztóvédelem az elmúlt napokban 10 000 lejjel büntette meg a Szociális Igazgatóság alárendeltségébe tartozó Zathureczky Berta öregotthont, a jelzett problémákat még a vizsgálat ideje alatt megoldották. Az önkormányzat állást foglalt az ügyben.

Az intézményben nemrég lejárt babérlevélért, kaporért, margarinért, lekopott zománcedényekért, fakanalakért, valamint a hűtőszekrényben, az élelmiszerektől elzárt külön reteszben tárolt kovid tesztek, inzulinok miatt büntettek. A heti menü esetében a napi menük mellett nem úgy voltak feltüntetve az allergén anyagok és a felhasznált fagyasztott termékek, ahogy azt a fogyasztóvédelem elvárta. Ami a két lakrészt illeti, nem hullott a mennyezetből a vakolat, ahogy a közösségi médiában tévesen megjelent, hanem egy csőtörés következtében áztak be a falak, ezeket a problémákat még az ellenőrzés ideje alatt megoldották. A büntetés okai természetesen nem befolyásolják az intézményben zajló tevékenységeket, a munkatársak továbbra is odafigyelnek arra, hogy a lakók kényelmesen, biztonságban, otthonosan érezzék magukat. Az otthon lakói továbbra se szenvednek hiányt semmiben, hiszen Sepsiszentgyörgy Önkormányzata továbbra is mindent biztosít, ahogy azt eddig is tette, az alárendeltségébe tartozó intézmény számára.

Klárik Mária, az öregotthon igazgatója túlzásnak tartotta a büntetés mértékét a problémák mértékéhez képest, hangsúlyozva: Ha itt nincsenek rendben a dolgok, akkor az országban sehol sincsenek és kiemelte az öregotthon lakóinak pozitív megítélését az intézményben nyújtott szolgáltatásokról. Továbbá, az igazgatónő szeretettel várja és hívja a sajtó munkatársait, hogy körbevezesse őket az intézményben, bemutatva a nyújtott szolgáltatásokat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.