hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Töltse ki a népszámlálási kérdőívet, és fogyasszon el egy kávét!

2022.05.11

Vasárnapig még zajlik a népszámlálás önkitöltős szakasza

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a helyi vendéglátóipari egységekkel közösen egy-egy kávéval ajándékozza meg mindazokat, akik vasárnapig részt vesznek a népszámlálás önkitöltős szakaszán, és az összeírópontok egyikén kitöltik az online kérdőíveket. Az ajándék kávéval a Polgármesteri Hivatal célja arra buzdítani a lakókat, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

Mindazok a sepsiszentgyörgyiek, akik május 15-ig, vasárnapig a tíz összeírópont egyikén töltik ki a kérdőívet, egy igazolást kapnak, amelyet egy-egy kávéra válthatnak be a következő vendéglátóipari egységek valamelyikében: News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla Sepsiszentgyörgy vagy M&M Cake Express. A kávékat szerdáig, május 18-ig lehet beváltani. 

A sepsiszentgyörgyi lakosok több mint 53 százaléka már online kitöltötte a kérdőíveket. Az Önkormányzat arra biztatja a lakókat, hogy amennyiben még nem tették meg, akkor vegyenek részt az önkitöltős szakaszban, és töltsék ki online a kérdőíveket. A segítőpontokon a kitöltés csupán néhány percet vesz igénybe, és biztos, hogy érvényesek lesznek az űrlapok.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.