hu
 
Szombat, 2022. Augusztus 13.

Többéves zöldövezetátalakítási programot indít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2022.07.25

Tájépítészek által tervezett lakónegyedi zöldövezetekre pályázhatnak a lakótársulások

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többéves, a város területén található lakónegyedi zöldövezetek átalakítására, felújítására vonatkozó programot indít, amelyre a lakótársulások pályázhatnak. A program célja, hogy bővüljön a zöldövezetek száma a tömbházak között, ezek esztétikusabbak legyenek, növelve a lakók komfortérzetét. A jelentkezési határidő augusztus 16-a. 

A tömbházakhoz tartozó zöldövezetek felujítását és az erre, tájépítészek által készített terveket az önkormányzat finanszírozza, a program költségvetése az idei évre 1 millió lej. Öntözőberendezésekre, lugasok, sétányok, árnyékolók és beszélgetősarkok kialakítására is lehet pályázni. A pályázat azt feltételezi, hogy a meglévő zöldövezet elrendezését teljesen felszámolják, ezért a kérések leadása során szükséges az érintett lakók kétharmadának beleegyezése. 

Az elkészült terveket a kivitelezést megelőzően az önkormányzat bemutatja a kérvényezőknek. A lakótársulásoknak vállalniuk kell az átalakított zöldövezetek gondozásának, karbantartásának a költségeit. 

A kéréseket Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában szükséges leadni augusztus 16-ig. A pályázatokat egy szakmai bizottság bírálja el a zöldövezet mérete, elhelyezkedése és az érintett lakók számának függvényében. 

A program szabályzata, a szükséges kérés és a pontozás kritériumai IDE kattintva találhatók. 

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete 

Korszerűsítik a közvilágítási hálózatot és újabb járdákat újítanak fel Sepsiszentgyörgyön
2022.08.10

A város több részén föld alá helyezik a villanyvezetékeket, új aszfaltréteg kerül a járdákra és a parkolóhelyekre

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat