hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Többéves roncsautóprogramot indít Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2020.11.05

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több évre szóló roncsautóprogramot bocsát közmeghallgatásra, erről számolt be Antal Árpád polgármester sajtótájékoztató keretében. A tervezet értelmében az önkormányzat felvásárolja azokat az autókat, amelyek tíz évnél idősebbek és legalább tíz éve Sepsiszentgyörgyön vannak beiratva.

A választási kampány ideje alatt tett ígéret nyomán, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szeretné felvásárolni a tíz évnél idősebb és már nem használt gépjárműveket, a roncsautókért 3 000 lejt kapnak a tulajdonosok.

A tervezet értelmében a programban résztvevő autótulajdonosoknak több feltételt is teljesíteniük kell, így az autó legalább tíz éve Sepsiszentgyörgyön kell legyen beíratva ugyanannál a tulajdonosnál, a tulajdonosnak vállalnia kell, hogy nem vesz részt az országos roncsprogramban, illetve azt is, hogy a következő 3 évben nem fog 5 évesnél idősebb autót vásárolni.

A programmal azoknak a természetes és jogi személyeknek kíván segíteni az önkormányzat, akik megszabadulnának a régi, nem használt gépjárművektől, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak. A régi autók felvásárlásával ugyanakkor nemcsak közterületek és parkolóhelyek szabadulnak fel a város területén, hanem cél az is, hogy csökkenjen az autók száma és fiatalodjon az autópark Sepsiszentgyörgyön.

A közmeghallgatás elindítására a jövő héten kerül sor, a program csak ezt követően indul.

Arra kérem a lakosokat, hogy szóljanak hozzá, mondják el véleményüket a program kapcsán.” - hívta fel a lakók figyelmét a polgármester.

Az eredményeket egy év múlva kielemzik, majd ezek és a programban résztvevők számának függvényében, amennyiben szükséges módosításokat eszközölnek a program szabályzatán. Az önkormányzat a jövő évi költségvetésben 1 millió lejt különít el a programra.

Sepsiszentgyörgyön jelenleg összesen 21 782 autó van forgalomba íratva, ezeknek több mint fele, azaz 11 388 tíz évnél idősebb.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.