hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Több mint 800 kérést hagytak jóvá a helyi roncsautó programban

2022.09.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata másfél éve indította el az Értéket adunk roncsautódnak elnevezésű programját, amelyben 3 000 lejt fizetnek a régi, leadott gépkocsiért

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tavaly áprilisban indította Értéket adunk roncsautódnak elnevezésű programját, ezáltal azoknak a természetes és jogi személyeknek kíván segíteni, akik megszabadulnának a régi autójuktól, de nem akarnak, vagy nincs lehetőségük arra, hogy újat vásároljanak. A régi autók felvásárlásával nemcsak közterületek és parkolóhelyek szabadulnak fel a város területén, de cél az is, hogy csökkenjen az autók száma és fiatalodjon az autópark Sepsiszentgyörgyön.

A program indulásától, 2021 áprilisától eddig, összesen 882 kérést nyújtottak be a programban érdekelt személyek, ezekből 817 részesült pozitív elbírálásban, 66 kérést elutasítottak mivel nem feleltek meg a szabályzatba foglalt feltételeknek. Másfél év alatt összesen 757 megsemmisítési bizonylat érkezett, ami azt is jelenti, hogy ennyi elfoglalt parkolóhely szabadult fel a közterületeken.

A program indulásakor az önkormányzat 1 millió lejt különített el, ez 333 kérelmező részére volt elegendő. Mivel a kezdeményezés nem várt sikernek örvendett és megnőtt a kérelmezők száma, az idei költségvetésben megemelték az erre a célra elkülönített összeget. A program keretében az eddig leadott roncsautók után kifizetett összérték 2.271.000 lej.

Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb öt éve Sepsiszentgyörgyön forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3 000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben megfelelnek a következő feltételeknek: állandó sepsiszentgyörgyi lakcímmel vagy székhellyel rendelkeznek, az autónak az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén kell szerepelnie, nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé,  valamint saját felelősségi nyilatkozatot tesznek arról, hogy nem kérték, illetve nem fogják kérni az autónak az országos roncsautó programba való beíratását. Ugyanakkor vállalniuk kell, hogy a következő 3 évben nem vásárolnak 5 évnél idősebb személygépjárművet, ellenkező esetben visszafizetik a 3 000 lejes támogatást. A program feltételeiről és a szükséges iratokról bővebben ITT olvashatnak.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.