hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Több mint 1200 jelölés érkezett a Best of Sepsi oldalon

2023.09.28

Még egy hétig, október 5-ig lehet jelölni személyeket kilenc kategóriában

A Best of Sepsi program nevezési szakaszában, az első két hétben több mint 1200 személy részéről érkezett jelölés a kilenc kategóriában. Jelölni még egy hétig, október 5-ig lehet.

Eddig összesen 662 embert jelöltek, a következő, szavazási szakaszba pedig minden kategóriából az öt leggyakrabban megnevezett személy kerül be. Az online szavazás október 12. és november 2. között zajlik. A legtöbb jelölés az egészségügyi dolgozók kategóriájába érkezett (235), őket követik a tanárok (187) és a vendéglátásban dolgozók (160).

A jelöléseket a bestofsepsi.ro honlapon (IDE kattintva) október 5-ig lehet leadni a következő kategóriákban: eladók, vendéglátásban dolgozók (bolti eladók, pincérek, felszolgálók, bárosok, szakácsok, konyhai kisegítők stb.); szolgáltatásokat nyújtó személyek (taxisok, manikűrösök, fodrászok, asztalosok, villanyszerelők, portások, masszőrök stb.); egészségügyben dolgozók (orvosok, háziorvosok, fogorvosok, ápolók, gyógytornászok, gyógyszerészek, állatorvosok stb.); művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek (színészek, bábszínészek, rendezők, koreográfusok, képzőművészek, szobrászok, festők, fotósok, zenészek, újságírók, rádiósok stb.); oktatók és nevelők (óvónők, tanítók, tanárok, professzorok, egyetemi tanárok stb.); sportolók és edzők; egyházi elöljárók, aktív egyháztagok; a város biztonságáért dolgozó emberek, vészhelyzet-kezelők (mentősök, tűzoltók, rendőrök, csendőrök, stb.); aktivisták, önkéntesek, szociális munkások, a közösség tagjait jótettekre ösztönző emberek.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata azért indította el ezt a közösségi kezdeményezést, hogy megtalálja és jutalmazza azokat a mindennapi hősöket, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, segítőkészségükkel, tudásukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egy szebb, élhetőbb és barátságosabb hely legyen. 

A Best of Sepsi gálára, ahol kihirdetik és díjazzák a nyerteseket, november 11-én 18:00 órakor kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében. A gálán további 150-200 sepsiszentgyörgyi is részt vehet, akik majd regisztráció útján kapnak ingyenes belépőt. 

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.