hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.

Tíz éve szépítjük közösen a lakónegyedi zöldövezeteket

2022.01.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is elindította az egyre népszerűbb zöldövezetszépítési programját

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala már tíz éve támogatja a lakónegyedi tulajdonosi társulások munkáját annak érdekében, hogy tavasszal és nyáron a lépcsőházak közötti zöldövezetek rendezettebbek, szebbek lehessenek, ezáltal segítve a város összképének javítását. 

Mit tehet Ön, hogy jobban érezze magát a lakókörnyezetében?

A lakók akár már most igényelhetnek díszfacsemetéket, cserjéket, élő sövényt, padokat, kerítést, virágokat, fűmagot és termőföldet legtöbb 1500 lej értékben. Az összeg 80 százalékát az önkormányzat, 20 százalékát pedig az igénylő fedezi. 

Kik vehetnek részt a programban?

A programra pályázhatnak egyénileg, lakóközösségként és lakótársulókként egyaránt. 

Hogyan lehet igényelni?

1. lépés

Az igényelhető javak listája nem változott az előző évekhez képest, válasszon a következő tételek közül:

  • pad – 930 lej/db. 
  • díszfacsemete – 25 lej/db.
  • cserje – 10 lej/db.
  • élő sövény – 30lej/méter
  • különböző virágok – 2 lej/szál
  • fűmag – 22 lej/kg
  • kerítés – 50 lej/méter
  • termőföld – 60 lej/ m³

2. lépés

A lépcsőházfelelős állítja össze a kérést, melyet a lakótársulás képviselőjének, elnökének kell jóváhagynia.

3. lépés

A kérést, amely tartalmazza a kiválasztott javakat, legkésőbb április 30-ig nyújtsák be a a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. Erre hétfőtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-17 óra, pénteken pedig 8-15 óra között van lehetőség. A kéréseket online is el lehet küldeni az info@sepsi.ro címre.

4. lépés

Az igénylőket értesíteni fogják a hivatal munkatársai az elbírálás után. Ezt követően szükséges kifizetni az önrész értékét. Ezt követően kerül kifizetésre az önrész értéke a Közpénzügyi Igazgatóságon (Olt utca 2. szám) vagy átutalható a RO02TREZ25621360250XXXXX számlaszámra.

5. lépés

Az igényelt javakat a Városi Kertészetnél (Árkosi út 22. szám) veheti át munkanapokon 9 és 11 óra között, felmutatva a kifizetési bizonylatot. Az átvétel pontos időpontját a jóváhagyást igazoló dokumentumban találja meg. 

6. lépés

Ültesse el a kapott növényeket és figyeljen oda ezek gondozására. Szerelje fel a padot vagy a kerítést és tartsa karban ezeket. Mindezekért a kérelmező a felelős.

7. lépés

Élvezze a szebb, rendezettebb, kellemesebb lakónegyedi zöldövezetét.

Mire érdemes odafigyelni?

A kéréseket január elejétől április végéig lehet leadni. A Városi Kertészet munkatársai arra hívják fel a lakosok figyelmét, hogy ne hagyják utolsó percre a folyamat elindítását, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetést jobban megsínylik. 

További információkért Karácsony József Attilánál lehet érdeklődni a 0267 314 173-as telefonszámon.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.