hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!

2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tizenkét éve támogatja a lakónegyedi zöldövezetek szépítését, legtöbb 3 000 lej értékben igényelhetnek javakat a lakótársulások, lakóközösségek vagy azon személyek, akik a lépcsőházakhoz tartozó zöldövezeteket gondozzák.

Előző évekhez hasonlóan, a keretösszeg 80 százalékát az önkormányzat, 20 százalékát pedig az igénylő állja. Egy 3 000 lejes igénylés például az önkormányzatnak 2 400 lejbe, az igénylőnek mindössze 600 lejbe kerül.

Az igényelhető javak listája és az árak a következőképpen változnak: 

  • pad – 1 050 lej/db. 
  • díszfacsemete – 25 lej/db.
  • cserje – 10 lej/db.-
  • élő sövény – 30lej/méter
  • különböző virágok – 2 lej/szál
  • fűmag – 22 lej/kg
  • kerítés – 78,50 lej/méter
  • termőföld – 60 lej/ m³

A pályázat benyújtása lépésről lépésre

A lépcsőházfelelős vagy az igénylő személy kiválasztja azokat a javakat, amelyekkel szépítené a lakónegyedi zöldövezetét, majd megírja a kérést, melyet a lakótársulás képviselője, elnöke jóváhagy. 

A kérést legkésőbb április 30-ig benyújtja a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájába hétfőtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-17 óra, pénteken pedig 8-15 óra között vagy elküldi online az info@sepsi.ro címre. 

Az igénylőket a hivatal munkatársai levélben értesítik az elbírálásről. Pozitív elbírálás esetén az önrész értékét a Közpénzügyi Igazgatóságon (Olt utca 2. szám) szükséges befizetni vagy átutalható a RO02TREZ25621360250XXXXX számlaszámra is. 

Az igényelt javakat a Városi Kertészetnél (Árkosi út 22. szám) vehetik át munkanapokon 9 és 11 óra között, felmutatva a kifizetési bizonylatot. Az átvétel pontos időpontját a jóváhagyást igazoló dokumentumban találják meg. 

A javak szállítása és ültetése, padok, kerítés esetében felszerelése és karbantartása az igénylő feladata.

Fontos, hogy a kéréseket április végéig lehet leadni, azonban nem érdemes utolsó percre hagyni, mivel a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetést jobban megsínylik. 

További információkért a Városi Kertészet munkatársánál, Karácsony József Attilánál lehet érdeklődni a 0267 314 173-as telefonszámon.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.