hu
 
Vasárnap, 2024. Szeptember 01.

Tavasz közepéig elkezdődnek a tömbházak hőszigetelési munkálatai a város négy helyszínén

2023.01.25

A munkálatok előtt eltávolítják a régi antennákat és a külső vezetékeket

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata sikeresen pályázott a Regionális Operatív Program (POR) által meghirdetett tömbházszigetelési programra és jelenleg zajlik a közbeszerzés a leendő kivitelezők kiválasztására. A nyertesekkel való szerződéskötések után – várhatóan tavasz közepéig – már elkezdődnek a hőszigetelési munkálatok a következő helyszíneken:

- Kriza János utca 3-as szám (a törvényszékkel szemben),
- Szabadság utca 7-es tömbház, A. és B. lépcsőházak (az Amigo üzlet felett),
- Gödri Ferenc utca 5-ös tömbház, A-E lépcsőházak,
- Gróf Mikó Imre utca 13-as tömbház, A-C lépcsőházak.

A Polgármesteri Hivatal 2022. szeptemberében felszólította a szolgáltatókat, hogy az érvényben lévő 161/2008-as tanácshatározat értelmében távolítsák el a régi vezetékeket és az antennákat az említett helyszínekről. Mivel nem érkezett visszajelzés, ezek hulladéknak minősülnek, amelyekre a szolgáltatók nem tartanak igényt. A hőszigetelési munkálatok elkezdése előtt az önkormányzat eltávolítja a régi internet- és kábeltévé-huzalokat a tömbházak homlokzatáról és a környező villanyoszlopokról, ezek nem kerülhetnek vissza a munkálatok befejezése után sem.

Amennyiben egy szolgáltató a későbbiekben bármilyen huzalt vagy adóvevőt szeretne beszerelni a tömbházba, előbb tervet kell készítenie arról és engedélyeztetnie kell az önkormányzat Városrendezési Igazgatóságán. Az intézkedésekkel semmiképp nem veszélyeztethetik a hőszigetelési tervbe foglalt előírásokat, a kivitelezést vagy a munkálatok ütemtervét. Az engedélyben feltüntetett megoldási javaslatokat az érintett lakóbizottságnak is el kell fogadnia.

Rengetegen használják az új kerékpárkölcsönző rendszert  Sepsiszentgyörgyön
2024.08.30

Az első hetek tapasztalatai és válaszok a felmerülő kérdésekre

Egyiptomi fesztivál szerepléssel kezdi el a 20. évadát az M Studio
2024.08.29

Fesztivál szereplésekkel nyitja az új évadot az M Studio, két új bemutatót terveznek, folytatják a Beyond Front@: Bridging Periphery Kreatív Európa projekt programjait, elindítják a Contemporary Resilience: Reinventing Dance in Ukraine három éves nemzetközi projektet, majd a társulat fennállásának 20. évfordulóját ünneplő eseménysorozattal zárják a 2024/2025-ös évadot.

Aktívan. Itthon. Székelyföldön – Sepsiszentgyörgyön debütál az egészséges életmódot népszerűsítő konferencia
2024.08.28

Az aktív és egészséges életmódra inspiráló, annak számos aspektusát bemutató Aktív Székelyföld Konferenciára kerül sor 2024. szeptember 21-én Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi Arénában. 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi közönségszavazása
2024.08.26

Kezdetét vette az idei Com’ON Sepsi közönségszavazása, amely során Sepsiszentgyörgy lakói dönthetnek arról, hogy melyik helyi kezdeményezések valósuljanak meg az őszi hónapokban.

Évadnyitó próbakezdéssel a Tamási Áron Színházban
2024.08.22

Kezdetét vette az új színházi évad a Tamási Áron Színházban. Az augusztus 20-án, kedden tartott évadnyitó társulati gyűlésen Pál-Ferenczi Gyöngyi igazgató röviden összefoglalta a 2024/2025-ös évad terveit, másnap pedig máris elkezdődtek Shakespeare A vihar című darabjának próbái Bodó Viktor rendező irányításával.