hu
 
Szombat, 2024. Február 24.

Tavasz közepéig elkezdődnek a tömbházak hőszigetelési munkálatai a város négy helyszínén

2023.01.25

A munkálatok előtt eltávolítják a régi antennákat és a külső vezetékeket

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata sikeresen pályázott a Regionális Operatív Program (POR) által meghirdetett tömbházszigetelési programra és jelenleg zajlik a közbeszerzés a leendő kivitelezők kiválasztására. A nyertesekkel való szerződéskötések után – várhatóan tavasz közepéig – már elkezdődnek a hőszigetelési munkálatok a következő helyszíneken:

- Kriza János utca 3-as szám (a törvényszékkel szemben),
- Szabadság utca 7-es tömbház, A. és B. lépcsőházak (az Amigo üzlet felett),
- Gödri Ferenc utca 5-ös tömbház, A-E lépcsőházak,
- Gróf Mikó Imre utca 13-as tömbház, A-C lépcsőházak.

A Polgármesteri Hivatal 2022. szeptemberében felszólította a szolgáltatókat, hogy az érvényben lévő 161/2008-as tanácshatározat értelmében távolítsák el a régi vezetékeket és az antennákat az említett helyszínekről. Mivel nem érkezett visszajelzés, ezek hulladéknak minősülnek, amelyekre a szolgáltatók nem tartanak igényt. A hőszigetelési munkálatok elkezdése előtt az önkormányzat eltávolítja a régi internet- és kábeltévé-huzalokat a tömbházak homlokzatáról és a környező villanyoszlopokról, ezek nem kerülhetnek vissza a munkálatok befejezése után sem.

Amennyiben egy szolgáltató a későbbiekben bármilyen huzalt vagy adóvevőt szeretne beszerelni a tömbházba, előbb tervet kell készítenie arról és engedélyeztetnie kell az önkormányzat Városrendezési Igazgatóságán. Az intézkedésekkel semmiképp nem veszélyeztethetik a hőszigetelési tervbe foglalt előírásokat, a kivitelezést vagy a munkálatok ütemtervét. Az engedélyben feltüntetett megoldási javaslatokat az érintett lakóbizottságnak is el kell fogadnia.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.