hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Szúnyogirtásra kerül sor szerdán és csütörtökön este Sepsiszentgyörgyön

2021.07.19

A műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor

Július 21-én és 22-én éjszaka szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön. Csak sötétedés után fognak permetezni a kívánt hatás elérése és a méhek védelmének érdekében. Idén nem kerül sor repülőből való permetezésre. 

Az akció során kézi pumpákat fognak használni, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. Sepsiszentgyörgy teljes adminisztratív területén, minden közterületen permeteznek, beleértve Kilyént, Szotyort és Szépmezőt is, továbbá a parkokat és szabadidős létesítményeket is.

A kullancsokat is irtják majd a piknikező területeken, például az Olt partján vagy az erdőszélen Sugásfürdő felé.

Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak. Az alkalmazott anyagok a szúnyogok ellen a cipermetrin (3400BIO/18/12.24 számú engedély) és a kullancsok ellen a Biotrin plus (3226BIO/18/12.24 számú engedély). Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy a permetezés ideje alatt kerüljék a vegyszerrel kezelt helyszíneket, hogy ne lélegezzék be a használt anyagokat.  Az akció után fél órával már lehet közlekedni. Esős idő esetében, a permetezésre a következő nap kerül sor. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a jövőben megelőző akciót szeretne végrehajtani, hogy a lárvákat még azelőtt elpusztítsák, mielőtt azok rovarokká válnának, de idén jogi okokból ez nem valósulhatott meg.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.