hu
 
Csütörtök, 2023. November 30.

Szombaton újabb nyílt napot szervenek a szépmezői kutyamenhelyen

2023.11.02

A TEGA Rt. által működtetett szépmezői kutyamenhelyen újabb nyílt napot hirdetnek november 4-én 10:00-11:00 óra között, ahol 169 kutya várja új gazdáját.

Fajkutyákat csak rendkívül ritka esetben, de egészséges, fiatal, családcentrikus, vagy őrzésre is alkalmas kis és nagytestű ebeket szép számban lehet találni.

A nyílt napon örökbefogadásra kerülő kutyákat, oltva, chipelve és ivartalanítva viheti haza az újdonsült gazdi – az ezzel járó költségek sem őt terhelik.

A programra a TEGA Rt. és az AMY Gazdátlan Ebekért Egyesület szervezésében kerül sor és azok számára is akad tennivaló, akiknek nincs lehetőségük kutyát hazavinni: a helyszínen lehet kutyát sétáltatni, amelynek a relatív kis helyen élő kutyák örvendenek is.

Az örökbefogadásra kerülő kutyákról a TEGA munkatársai tudnak mesélni, hiszen ők tudják, hogy melyik milyen természetű, ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy kipróbálják, hogyan egyezik az állat például macskákkal: a menhelynek van saját, erre „szakosodott” cicája is.

A menhelyről idén eddig 218 kutyát fogadtak örökbe, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden rendben van, hiszen helyükre 269 kutya került. Aki a menhelyről fogad örökbe kutyát, két eben is segít: azon, amelyiket hazaviszi, illetve azon, amelyik a másik helyét el tudja foglalni.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak november 4-én, 10:00 és 15:00 óra között.

(A TEGA Rt. sajtóközleménye)

 

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak