hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!

2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája autómentes napot szervez szeptember 17-én, az Európai Mobilitási Hét keretében, ez alkalomból az önkormányzat forgalommentes utcákat biztosít a lakosoknak különböző ötletek megvalósítására. Az iroda felhívást intéz a sepsiszentgyörgyi lakosokhoz különböző rendezvények, események, családi összejövetelek, játékok, beszélgetések, előadások megszervezésére, kültéri iroda berendezésére, de akár a Com’ON Sepsi kezdeményezések kivitelezésére vagy ifjúsági és diákszervezetek bemutatkozására is lehetőséget biztosítanak a különböző lakónegyedek lezárt útszakaszain. Az akció célja,hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés csökkentésére és a közösségi összefogás erejére. 

Minden előzetesen igényelt és a szervezők által jóváhagyott  útszakaszokat forgalommentesítenek 08:00 és 21:00 óra között. Amennyiben az igényelt útszakasz nem lezárható (főút, biztosítani kell a sürgősségi járművek közlekedését), a közelben keresnek alternatívát. Az események lebonyolításának költségei a lakókat terheli. Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményeket egy nappal halasztják. Az események helyszínéül szolgáló útszakaszokat augusztus 12-30. között lehet lefoglalni online egy jelentkezési lap kitöltésével.

Az események szervezése során tilos tüzet rakni, maradandó módosításokat végezni a köztereken, mint például festeni, fúrni, rongálni, gazdasági tevékenységet folytatni, az ötleteket kizárólag a jóváhagyott területen lehet megvalósítani, az esemény után pedig a szervezők kötelesek tisztán hagyni maguk után a teret, utcát.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.