hu
 
Szerda, 2023. Június 07.

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 

2022.09.14

A város több pontján utcai rendezvényekre és forgalomlezárásra kerül sor

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.

A Szabadság utcában, a Gróf Mikó Imre utcában, valamint a Gödri Ferenc utcában 10 és 13 óra között a Triastes Sportklub duatlon versenyt szervez gyermekek részére.

A 4cord vonósnégyes interaktív koncertet tart a Sugás áruház és Salento pizzázó közötti téren a Gróf Mikó Imre utcában 10 és 12 óra között.

A Tanulók Háza több foglalkozást is tart, lesz kerékpárverseny, nemezelés, kincskereső verseny, közlekedj okosan két keréken és utcazene 10 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A Gábor Áron utcában, a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig lesz lezárva, ahol 16 és 20 óra között a Mikes Rádiyo tart nappali bulit.

A programok biztonságos lebonyolítása végett az alábbi utcákban tilos lesz az autós forgalom

  • Szabadság utca, Gödri Ferenc utca, Gróf Mikó Imre utcában 9:00 és 13:30 óra között
  • Kőrösi Csoma Sándor utcában 9:00-16:00 óra között
  • Gábor Áron utcában (a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig) 15:00-20:00 óra között.

Az Ifjúsági Iroda szeptemberben indította az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.