hu
 
Péntek, 2024. Március 29.

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 

2022.09.14

A város több pontján utcai rendezvényekre és forgalomlezárásra kerül sor

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.

A Szabadság utcában, a Gróf Mikó Imre utcában, valamint a Gödri Ferenc utcában 10 és 13 óra között a Triastes Sportklub duatlon versenyt szervez gyermekek részére.

A 4cord vonósnégyes interaktív koncertet tart a Sugás áruház és Salento pizzázó közötti téren a Gróf Mikó Imre utcában 10 és 12 óra között.

A Tanulók Háza több foglalkozást is tart, lesz kerékpárverseny, nemezelés, kincskereső verseny, közlekedj okosan két keréken és utcazene 10 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A Gábor Áron utcában, a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig lesz lezárva, ahol 16 és 20 óra között a Mikes Rádiyo tart nappali bulit.

A programok biztonságos lebonyolítása végett az alábbi utcákban tilos lesz az autós forgalom

  • Szabadság utca, Gödri Ferenc utca, Gróf Mikó Imre utcában 9:00 és 13:30 óra között
  • Kőrösi Csoma Sándor utcában 9:00-16:00 óra között
  • Gábor Áron utcában (a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig) 15:00-20:00 óra között.

Az Ifjúsági Iroda szeptemberben indította az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.