hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 

2022.09.14

A város több pontján utcai rendezvényekre és forgalomlezárásra kerül sor

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.

A Szabadság utcában, a Gróf Mikó Imre utcában, valamint a Gödri Ferenc utcában 10 és 13 óra között a Triastes Sportklub duatlon versenyt szervez gyermekek részére.

A 4cord vonósnégyes interaktív koncertet tart a Sugás áruház és Salento pizzázó közötti téren a Gróf Mikó Imre utcában 10 és 12 óra között.

A Tanulók Háza több foglalkozást is tart, lesz kerékpárverseny, nemezelés, kincskereső verseny, közlekedj okosan két keréken és utcazene 10 és 16 óra között a Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A Gábor Áron utcában, a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig lesz lezárva, ahol 16 és 20 óra között a Mikes Rádiyo tart nappali bulit.

A programok biztonságos lebonyolítása végett az alábbi utcákban tilos lesz az autós forgalom

  • Szabadság utca, Gödri Ferenc utca, Gróf Mikó Imre utcában 9:00 és 13:30 óra között
  • Kőrösi Csoma Sándor utcában 9:00-16:00 óra között
  • Gábor Áron utcában (a Váradi József utca kereszteződésétől a Victor Babeș utcáig) 15:00-20:00 óra között.

Az Ifjúsági Iroda szeptemberben indította az effAct elnevezésű több hónapos programját, melynek keretében a sepsiszentgyörgyi lakosok különböző, az egészséges és környezettudatos életmódra ösztönző rendezvényen vehetnek részt és kezdeményezésekbe kapcsolódhatnak be. Szeptember a mobilitás hónapja, ezért az effAct program első kihívása arra ösztönzi a városlakókat, hogy hagyják otthon a gépjárműveiket, és válasszanak egy környezetbarát közlekedési módot a hónap során.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.