hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Szakmai zsűri bírálja el a város legszebb lakónegyedi zöldövezeteit

2023.04.20

A verseny idei kiadására nem szükséges benevezni, a zsűritagok május folyamán a város minden részére ellátogatnak.

A lakónegyedi zöldövezeti szépségverseny három kiadása után Sepsiszentgyörgy Önkormányzata változtat a részvételi szabályokon. Az idei versenyre nem kell benevezniük a lakóknak, ugyanis a zsűritagok május elején a város minden részére ellátogatnak, hogy kiválasszák a város legszebb és leggondozottabb zöldövezeteit.

Mivel az előző években a versenyen kizárólag előzetes jelentkezés alapján lehetett részt venni és a terepen történő elbírálás során a zsűri megállapította, hogy a városban sok olyan gondozott zöldterület van, amellyel nem neveztek be a versenyre, a szervezők úgy döntöttek, hogy az idei versenyt előzetes jelentkezés nélkül rendezik meg.

A szakemberekből álló zsűri (tájépítészek, virágkötők, a városi kertészeti munkatársai), valamint az önkormányzat képviselői május folyamán bejárják a várost, hogy felderítsék a legszebb lakónegyedi zöldövezeteket.

A lakóövezetek értékelésénél a zsűri figyelembe veszi a terület gondozottságát, a növények és díszítőelemek változatosságát, valamint minden olyan szempontot, amely hozzájárul az lakóövezet általános összképének javításához.

Idén a zöldövezeti szépségverseny fődíja egy kültéri asztal 6 székkel.

Ugyanakkor a Dalia virágüzlet egy 500, 300 és 100 lej értékű utalványt ajánl fel az első három helyezett számára, amelyeket 2024 tavaszáig lehet levásárolni a Dalia Garden Center-ben.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az első három helyezettet egy személyre szabott szolgáltatáscsomaggal is megjutalmazza, amelyet a város kulturális és szabadidős létesítményeiben használhatnak fel.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.