hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Sokszínű Sportnapok Sepsiszentgyörgyön

2021.09.22

Szeptember 24-én, pénteken kezdődik el a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok 14. kiadása. A rendezvény 3 napon át zajlik, a szervezők mindenkinek szeretnének valami izgalmas programot kínálni.

Nemes Áron, az eseménysorozat főszervezője kifejtette: „azt láttuk, hogy a hivatásos, amatőr, vagy alkalmi szinten sportot űző közönségnek egyaránt fájt, hogy a tavaly elmaradtak a Sportnapok. Több mint egy évtized után abban a helyzetben voltunk, hogy elmaradt a rendezvény, mi több a sporttevékenységeket is csak szigorú korlátok között lehetett szervezni, tartani. Nem tudjuk, hogy mit tartogat a jövő, ezért a Sportnapok 14. kiadásán próbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből, próbálunk minél szélesebb körű programot, színesebb tartalmat nyújtani. Rengeteg sportegyesület és sportoló munkájának köszönhetően tudunk belevágni az idei eseményekbe.”

A szervező kifejtette azt is, hogy a Sportnapok célja az idén is kettős: a különböző sportokat közelebb hozni az emberekhez, valamint megmutatni, hogy a város milyen lehetőségeket tartogat ezen a téren. „Mindezek mellett csemegékkel is készülünk. Számunkra is különös öröm, hogy Sepsiszentgyörgyre látogatnak a Lőrincz testvérek, Tamás és Viktor, a két kitűnő birkózó, akik Tokióból elhozták az arany és az ezüstérmet. Ilyenre magyar sporttörténelemben nem volt még példa, mindenképp telt házra számítunk a Tein Teaházban otthont adó beszélgetésre. A pénteki megnyitót Novák Károly Eduárd sportminiszter-paralimpikon is megtiszteli a jelenlétével, de vendégünk lesz Miklós Edit olimpikon is és a listát tudnánk folytatni. Beszélgetünk Incze Kriszta helyi sportcsillaggal, Ciprian Anton-nal, a Román Paralimpiai Bizottság Tokió-i nagykövetével, és a rendezvény vendége lesz a rádiós sportújságíró, Kádár Zoltán is, aki személyesen tudósított az ötkarikás játékokról.

A szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a biztonságra: nyomatékosan megkérnek mindenkit, hogy a rendezvény során tartsák be a vírusvédelmi előírásokat, ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy egyes helyszíneken további óvintézkedések is lesznek, pl. az előadássorozat során, a vendéglátóegység belterében is szükséges lesz a maszkviselés a beszélgetés teljes időtartama alatt.

A teljes program a www.sportnapok.ro címen érhető el, az idén többek közt szabadtéri edzések, éjszakai biciklizés és futás, squash, foci, streetball, retróautós felvonulás, MTB túra, Spartan típusú akadályverseny, autós szimulátor, sakkelőadás, táncbemutató, tűzzsonglőrök, műkorcsolya, jégkorong, műfalmászás és számos egyéb program várja az érdeklődőket. „Több, mint 26 helyszínen, 65 egyesület közös munkájával raktuk össze a kínálatot. Szombat lesz a legzsúfoltabb a három nap közül, összesen 87 esemény zajlik majd, vasárnap 57, pénteken mindössze 12 programpontból lehet választani: mindenképp széles felhozatallal készülünk, minden korcsoport számára, arra bátorítunk mindenkit, hogy nézzen körül a honlapon és használja ki, hogy most szabadon mozoghatunk, hisz ez az élmény megfizethetetlen” – összegzett Nemes Áron.

(A Sportnapok szervezőinek közleménye)

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.