hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Sikeres kulturális rendezvények és ifjúsági programok az elmúlt két évben

2022.11.03

25 sikeres rendezvény és 8 elindított program Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere a jelenlegi mandátumban az ifjúságot és kultúrát érintő megvalósításokról számolt be. A sajtóbeszélgetésen részt vettek az alpolgármesteri kabinet, az Ifjúsági Iroda, a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársai és az önkéntesek koordinátora is.

Idén Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a hozzá tartozó intézmények 25 kulturális rendezvényt szerveztek, több esetben külső intézmények is bekapcsolódtak, így például Kovászna Megye Tanácsa, az MCC, a Vibe Fesztivál, vagy a Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület, a PONT csoport és a Centrum Studiorum Egyesület.

Elsősorban a Tabakó Fesztivált szeretném kiemelni az új rendezvények közül. Ez volt az az esemény, amely sok tekintetben a legtöbb újdonságot hozta, hiszen fesztivál élményt kellett teremtenünk. Tekintve, hogy több mint 21 ezer emberhez jutottunk el, azt hiszem, hogy ez sikerült. A léc magasra került, de igyekezni fogunk megugrani ezt minden évben, amikor csak meg tudjuk szervezni a fesztivált” – mondta az alpolgármester. Szintén első kiadására került sor a SepsiBook könyvvásárnak és a Jazz Fesztiválnak is, amelyeken várakozáson felül vettek részt az érdeklődők. Továbbá elmondta: Az elmúlt 2 évben sikerült kialakítani egy olyan csapatot, amelynek tagjaival közösen lehet gondolkodni, szervezni, programokat kezdeményezni.

Jövőre a tervek között szerepel egy stabil önkéntesekből álló csapat létrehozása, az önkénteseket pedig Fabatka-rendszerrel, azaz élménybeli jutalmakkal kívánják motiválni majd. Nagyon fontosak számunkra az önkéntesek, hiszen az aktív fiatalokon keresztül tudunk eljutni a több fiatalhoz is” – emelte ki Ferencz Júlia, az Ifjúsági Iroda munkatársa. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közösen az Ifjúsági Irodával összesen 5 programot indított el az elmúlt két évben a fiatalok számára, ezek között szerepel a lakbértámogatási, a román-magyar nyelvtanulási és a gyakornok program, de létrejött a Mi nők és az EffAct kezdeményezés illetve tovább folytatódik a Hallgatói Ösztöndíjasok programja is. 

Az érdeklődésre való tekintettel a román-magyar nyelvtanulási programot az idén a 35 év feletti lakóknak is kiterjesztették, november 14-től már jelentkezhetnek az érdeklődők. A tervek között jövőre az integrált városfejlesztési stratégia kibővítése szerepel kulturális és ifjúsági stratégiákkal, továbbá az Ifjúsági Parlament akciótervének megvalósítása. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.