hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Sepsiszentgyörgyről augusztus 12-én indulnak az Otthonról haza program kerékpárosai

2021.08.06

Az önkormányzat egészségmegőrző programokkal készül a lakóknak, hogy közösen indítsák útnak a csapatot

A sepsiszentgyörgyi kerékpárosok augusztus 12-én 10 órai kezdettel indulnak a Főtérről, majd több erdélyi várost érintve augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén érkeznek meg Budapestre. 

Az Otthonról haza anyaországi program keretében a Kárpát-medence minden szegletéből több napos vándortúrákat indítanak Budapestre, a kerékpáros csapatok augusztus 20-án, az államalapítás és Szent István király emlékének nemzeti ünnepén érkeznek meg a fővárosba.

Sepsiszentgyörgyről 30 regisztrált kerékpáros fog eltekerni az anyaországba több erdélyi város érintésével, és mivel ez az egyik legtávolabbi település, ahonnan csapat indul, ezért Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház minden korosztályt megmozgató eseménysorozattal készül a Főtéren.

Augusztus 12-én reggel 8 órától a Change Centerrel közösen bemelegítő gyakorlatokkal indíthatják a napot a főtéri kőszínpadnál, melyet a Vocalcycle kerékpáros bemutatója követ olyan hasznos tippekről, mint például mire érdemes odafigyelni egy kerékpártúrán. 9:30-tól az Otthonról Haza program képviseletében Révész Máriusz köszönti az egybegyűlteket. Ezt követően, 9:40-től Antal Árpád-András polgármester köszönti, majd útnak indítja a kerékpárosokat, akiket a két keréken érkezők elkísérhetnek a város-, de akár a megyehatárig is. 

Az eseményen a Vocalcycle standjánál lehetőség lesz rá, hogy díjmentesen bárki átnézesse a kerékpárját, a Change Center sátrában pedig személyre szabott egészségmegőrző tanácsokat kapnak egy személyes felmérést követően. A Főtéren a Salvatore Egyesület elsősegély sátra és egy frissítőpont várja a résztvevőket.

Tandemkerékpáron kísérjük szimbolikusan Budapestig a csapatot

Az eseményről nem hiányozhat a város tandemkerékpárja, amely augusztus 20-ig lesz kiállítva a Főtéren, lehetőséget teremtve arra, hogy a sepsiszentgyörgyiek szimbolikusan letekerjék azt a 800 kilométert, amennyit a Budapestre tartó kerékpárosok kell megtegyenek.

Részletes program, 2021. augusztus 12., Főtér

8:00-8:20            Ébredj velünk! 1. – bemelegítő a Change Centerrel

8:20-8:35            Biciklizz okosan! – a Vocalcycle kerékpáros bemutatója

8:40-9:00            Ébredj velünk! 2. – bemelegítő a Change Centerrel

9:30-9:40            Révész Máriusz, az Otthonról Haza Program képviselőjének beszéde

9:40-9:50            Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének beszéde

10:00                  Kerékpárosok indulása

Állandó programok

  • Kerékpárszervíz a Vocalcycle-el 
  • Egészséges életmód tanácsadás a Change Center sátorban
  • Elsősegélypont a Salvatore Egyesület önkénteseivel
Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.