hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsiszentgyörgy városi kisvonattal gazdagodott

2021.12.16

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Vadon Egyesület kisvonatot vásárolt, amely újabb közösségi élményt nyújt a lakosság és a turisták számára.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Vadon Egyesülettel közösen kisvonatot vásárolt a város számára, amely újabb közösségi élményt biztosít, ugyanakkor a város turisztikai vonzerejét is erősíti.

Csütörtökön, december 16-án sajtótájékoztató keretében mutatta be a vonatot Vargha Fruzsina alpolgármester, Magyarósi Imola helyi tanácsos és a Vadon Egyesület elnöke, valamint Demeter János, a Vadon Egyesület igazgatója.

A Sepsi Tour - Kalandvonat karácsonyi járata december 18-23. között közlekedik. Első útjára szombaton, december 18-án 12:00 órakor indul a Bod Péter Megyei Könyvtár előtti taxiállomásból. Jegyeket egyelőre a helyszínen lehet vásárolni, gyermekeknek 3 és felnőtteknek 5 lejbe kerül egy út. A karácsonyi járat útvonala: Bod Péter Megyei Könyvtár - Szent József-templom, Lábasház, Szent György tér - Polgármesteri Hivatal - Bod Péter Megyei Könyvtár. 

A túra körülbelül tíz percet tart, felszállással, leszállással együtt a teljes kör fél órát vesz igénybe, ezért félóránként indulnak új járatok, hétköznap 17:00-20:00 óra, hétvégén 12:00-20:00 óra között. A járatok egészkor és félkor indulnak.

Ünnepi előadások

December 20. és 23. között a Sepsi Tour - Kalandvonat ünnepi élőzenés, dalos játékos programsorozattal kedveskedik utazóinak, az újonnan alakult Ifjúsági Iroda szervezésében. 

Ennek megfelelően hétfőn, december 20-án 17:00-17:30 óra között a Székely Mikó Kollégium diákkórusának, majd 18:00 és 19:00 óra között a Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella Kórusának előadását hallhatják a vonaton utazók. 

Kedden, december 21-én 17:00-17:30 óra között a Székely Mikó Kollégium diákkórusának, majd 18:00 és 19:00 óra között a Plugor Sándor Művészeti Líceum Rézfúvós zenekarának előadására kerül sor. 

Szerdán, december 22-én 17:00 és 19:00 óra között interaktív játékokon lehet részt venni a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai irányításával, majd 19:00 és 20:00 óra között a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákkórusának előadására kerül sor. 

Csütörtökön, december 23-án 17:00 és 20:00 óra között közös éneklésre, szavalásra, interaktív játékokra hívják a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai a vonat utasait.

A későbbiekben Sugásfürdői és városismereti járatok is lesznek, ezekről majd tájékoztatjuk a lakosságot.

A vonattal kapcsolatos információk

A vadonatúj szerelvény az önkormányzat rendelésére készült a magyarországi Tata városában és 824 000 lejbe került. A vonat két vagonnal rendelkezik, mely egyenként 28 férőhelyes, így összesen 56 személy számára biztosít kényelmes utazást. Egy fülkébe négyen ülhetnek, minden fülkének külön ajtaja van, mely utazás kezdetén automatikusan záródik. A téli időszakban önálló fűtésrendszer, nyáron pedig felhajtható fólia-ablakok biztosítják a komfortérzetet. A sofőr mellett két mikrofon van, automata idegenvezetésre, zenehallgatásra is van lehetőség, illetve a sofőr mellett még van egy hely idegenvezető, animátor, különleges meghívott számára. A mozdonynak 240 lóerős Toyota Hilux Euró 6-os terepjáró motorja van.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.