hu
 
Szombat, 2024. Február 24.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik

2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a héten elkezdte a téli ünnepek díszkivilágításának felszerelését a városban. Bár a kormány kiadáscsökkentésre vonatkozó rendeletei korlátozzák ezeket a beruházásokat, az önkormányzatnak idén sikerült új dekorációs elemeket bérelnie a város különböző negyedeibe. 

Az ünnepi fények felszerelése elkezdődött a napokban, de a régebbi, még működőképes elemeket is felhasználják. Fontos megjegyezni, hogy téli ünnepi dekorációs elemeket legutóbb közel 15 éve vásárolt a városvezetés, azóta nagyjából ugyanazokat a fényinstallációkat használtuk minden évben.

Bár azt szeretnénk, ha a város minden utcája ünnepi fényekben pompázna, ez sajnos nem lehetséges, hiszen 200 utcáról lenne szó, de igyekszünk Sepsiszentgyörgy minden negyedébe karácsonyi hangulatot csempészni.

Az ünnepi díszkivilágítást az első adventi gyertya meggyújtásakor, december 3-án, vasárnap este fél nyolckor kapcsoljuk fel a városban.

Időközben a Sepsi reKreatív újabb kocsolyaszezonra készül. A Sepsi Aréna melletti fedett jégpálya december első hétvégéjén nyitja meg kapuit, a főtéren a kormányhivatal és a megyei tanács épülete előtti szabadtéri korcsolyapályát karácsony előtt lehet használatba venni.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.