hu
 
Hétfő, 2024. Június 17.

Sepsiszentgyörgy új skateparkja nyolcvan százalékban készült el

2023.05.10

Jól haladnak a Szemerja negyedben épülő skatepark munkálatai, amelyek már 80 százaléknál tartanak. Jelenleg a burkolatépítés zajlik, ezt megelőzően pedig már majdnem teljesen kiöntötték a betonrészeket és a szaniter elemeket (pl. csorgó, mosdó, pelenkázó helyiség)  is felszerelték. A park további berendezéseit május végén szerelik fel.

A kivitelező szerint tartható az ígért befejezési határidőt, ami az idei év augusztus végét jelenti. 

A gördeszkapark az egyik legmodernebb hasonló létesítmény lesz a térségben és akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

A skatepark aszfaltréteggel borított betonból készül, amelyre rudak, fém, beton és fa elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine elemek kerülnek. A pályák 3 nehézségi szinten készülnek, kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak.

Ugyanakkor lesz pálya a rolleresek, gördeszkások és görkorcsolyázók számára is, továbbá egy pumptrack, és padokkal ellátott pihenőhely is kialakításra kerül.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.