hu
 
Szombat, 2022. Augusztus 13.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat

2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak. 

A 134/2020-as számú Helyi Tanácshatározat értelmében, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala bizonyos esetekben sürgősségi segélyt ítélhet oda a helyi költségvetésből az arra rászorulóknak. A sürgősségi segélyben azok a családok, vagy személyek részesülhetnek, akik természeti katasztrófákban, tűzesetben, balesetben szenvedtek vagy egyéb olyan helyzetbe kerültek, amikor anyagi támogatásra van szükségük. Ezek lehetnek egészségügyi problémák, drága műtéti beavatkozások, halálesetek, adósságok. Indokolt esetben az önkormányzat temetkezési költségekre, élelmiszer- és segélycsomagokra, tűzifára, adósságok törlesztésére, költözésre vagy lakásjavításra is odaítélhet támogatást. A 86/2022-es számú Tanácshatározat értelmében a családon belüli erőszak áldozatává vált személyek a lakásbérlés költségeinek kifizetésére kérhetnek támogatást, míg a súlyosan vagy halmozottan fogyatékos személyek az öröklési eljárással kapcsolatos költségek támogatásában. 

A kérvényező csak abban az esetben kaphatja meg a sürgősségi segélyt, amennyiben bizonyítani tudja, hogy nincs lehetősége gondoskodni magáról, vagy nem rendelkezik elégséges jövedelemmel. 

FONTOS! A Szociális Igazgatóság munkatársai minden esetben környezettanulmányt végeznek, felmérik az igénylő személy szociális helyzetét, és kizárólag indokolt esetben ítélik oda a támogatást. Az összegek eltérőek lehetnek, ezekről a kérvényezőnek kötelező módon el kell számolnia. 

A sürgősségi segélyhez egy kérelmet szükséges leadni, amelyben szerepel a pontos helyzetleírás, telefonszám, mellékelve a személyes és a helyzetet igazoló hivatalos dokumentumokat is. Bővebb információért a Szociális Igazgatóság munkatársaihoz lehet fordulni a 0267-311 068 -as telefonszámon.

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete 

Korszerűsítik a közvilágítási hálózatot és újabb járdákat újítanak fel Sepsiszentgyörgyön
2022.08.10

A város több részén föld alá helyezik a villanyvezetékeket, új aszfaltréteg kerül a járdákra és a parkolóhelyekre

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat