hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat

2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak. 

A 134/2020-as számú Helyi Tanácshatározat értelmében, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala bizonyos esetekben sürgősségi segélyt ítélhet oda a helyi költségvetésből az arra rászorulóknak. A sürgősségi segélyben azok a családok, vagy személyek részesülhetnek, akik természeti katasztrófákban, tűzesetben, balesetben szenvedtek vagy egyéb olyan helyzetbe kerültek, amikor anyagi támogatásra van szükségük. Ezek lehetnek egészségügyi problémák, drága műtéti beavatkozások, halálesetek, adósságok. Indokolt esetben az önkormányzat temetkezési költségekre, élelmiszer- és segélycsomagokra, tűzifára, adósságok törlesztésére, költözésre vagy lakásjavításra is odaítélhet támogatást. A 86/2022-es számú Tanácshatározat értelmében a családon belüli erőszak áldozatává vált személyek a lakásbérlés költségeinek kifizetésére kérhetnek támogatást, míg a súlyosan vagy halmozottan fogyatékos személyek az öröklési eljárással kapcsolatos költségek támogatásában. 

A kérvényező csak abban az esetben kaphatja meg a sürgősségi segélyt, amennyiben bizonyítani tudja, hogy nincs lehetősége gondoskodni magáról, vagy nem rendelkezik elégséges jövedelemmel. 

FONTOS! A Szociális Igazgatóság munkatársai minden esetben környezettanulmányt végeznek, felmérik az igénylő személy szociális helyzetét, és kizárólag indokolt esetben ítélik oda a támogatást. Az összegek eltérőek lehetnek, ezekről a kérvényezőnek kötelező módon el kell számolnia. 

A sürgősségi segélyhez egy kérelmet szükséges leadni, amelyben szerepel a pontos helyzetleírás, telefonszám, mellékelve a személyes és a helyzetet igazoló hivatalos dokumentumokat is. Bővebb információért a Szociális Igazgatóság munkatársaihoz lehet fordulni a 0267-311 068 -as telefonszámon.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.