hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a szülők figyelmét, hogy nem kell pénzt adjanak az oktatási intézményeknek az alapvető kellékekre

2021.09.23

Antal Árpád-András polgármester felhívja a sepsiszentgyörgyi óvodások és iskolások szüleinek figyelmét arra, hogy a jövőben ne tegyenek eleget a pedagógusok kérésének, amennyiben anyagi hozzájárulást kérnek az oktatási intézmények alapvető kellékeinek beszerzéséhez.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata minden oktatási intézményt támogat, és ebben a tanévben külön erre célra pénzösszeget különített el, hogy a szülőket többé ne terheljék ilyen jellegű kiadások.

Évek óta próbálom jelezni a tanintézményeknek, hogy nem elfogadható, ha különböző higiéniai és az alapvető oktatási tevékenységhez szükséges eszközökre pénzt kérnek a szülőktől. Idén az a döntés született, hogy az oktatási intézményekre fordított több millió eurós támogatás mellé, további összegeket bocsátunk az intézmények részére, azzal a szigorú feltétellel, hogy nem kérhetnek több pénzt a szülőktől” – emelte ki a polgármester.

Az oktatási intézmények 150 lejt igényelhetnek minden óvodás gyermek után, 100 lejt minden kisiskolás és 50 lejt minden V-XII. osztályos tanuló után.

„Ha egy óvónőnek a csoportjába 20 gyerek jár, akkor összesen 3 000 lejt kaphat, ebből az összegből megvásárolhatja a csoport számára szükséges eszközöket, viszont nem kérhet pénzt a szülőktől vécépapírra, krétára, ceruzára, vagy további alapvető kellékekre. Amennyiben a pedagógusok továbbra is hasonló alapeszközökre kérnek pénzt a szülőktől, kérem, hogy jelezzék azt” – pontosított Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgyön ebben a tanévben összesen 1 754 óvodás,  2 820 elemi osztályos, 2 374 gimnáziumban, valamint  3 199 líceumban és szakliceumban tanuló gyermeket tartanak nyilván.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.