hu
 
Vasárnap, 2021. Július 25.

Sepsiszentgyörgy parkjába érkezik a Föld

2021.07.15

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata július 30. és augusztus 8. között elhozza Luke Jerram brit művész fényinstallációját Sepsiszentgyörgy központjába. A Gaia elnevezésű alkotás részletes NASA-fotók alapján készített hű mása a Földnek, amely az Erzsébet parkban a tó felett lesz megtekinthető. A látványelem átmérője 7 méter, felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. A Gaia ritka alkalmat biztosít arra, hogy közelről láthassuk a bolygónk valósághű, 3D-s mását lebegni.

Ezzel a projekttel az a célunk, hogy a Föld bolygót minden eddiginél közelebb hozzuk a sepsiszentgyörgyiekhez. Nemcsak azért, hogy az emberek egy egyedülálló élményben részesüljenek és újból felfedezzék bolygónkat, hanem azért is, hogy rájöjjenek, hogy a Föld védelme a mi feladatunk. Mindennapi döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz ez a bolygó 5, 10 vagy 100 év múlva, mi vagyunk felelősek azért, hogy teljes szépségében adjuk tovább, ahogyan azt Luke Jerram brit művész is illusztrálta a Gaia installációjával” - mondta Antal Árpád-András polgármester.

A Gaia egy olyan kiállítássorozat része, amely Kínától Európán át, egészen az Egyesült Államokig körbejárja a világot. Ezúttal 10 napig Sepsiszentgyörgyön lesz látható, és az Erzsébet parkban található tó felett lehet majd megcsodálni. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több kísérő rendezvényt is szervez a fényinstalláció mellé, melyeket a következő időszakban mutatja be. 

A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával. 

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban
2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön!

Eltörölték a sugásfürdői belépőjegyet
2021.07.23

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa határozatot fogadott el a sugásfürdői belépőjegy eltörléséről. A határozat július 21-én lépett hatályba.

Kezdődnek a Csíki utca korszerűsítési munkálatai Sepsiszentgyörgyön
2021.07.22

Idén a gáz- és a vízhálózat felújításán dolgoznak a Grigore Bălan tábornok út és az Oltmező utca közötti szakaszon

Elkészült a SEPSI óriásbetűk nyári kiadása
2021.07.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ötödik alkalommal öltöztette tematikus ruhába a #SEPSI óriásbetűket a Főtéren. A tenger hangulatát idéző külső Szederjesi Szidónia és Fazakas Noémi sepsiszentgyörgyi grafikusok munkája, melyet egy helyi cég kivitelezett. Az alkotás nyár végéig lesz megtekinthető.

Szúnyogirtásra kerül sor szerdán és csütörtökön este Sepsiszentgyörgyön
2021.07.19

Július 21-én és 22-én éjszaka szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön. Csak sötétedés után fognak permetezni a kívánt hatás elérése és a méhek védelmének érdekében. Idén nem kerül sor repülőből való permetezésre.