hu
 
Péntek, 2024. Március 29.

Sepsiszentgyörgy parkjába érkezik a Föld

2021.07.15

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata július 30. és augusztus 8. között elhozza Luke Jerram brit művész fényinstallációját Sepsiszentgyörgy központjába. A Gaia elnevezésű alkotás részletes NASA-fotók alapján készített hű mása a Földnek, amely az Erzsébet parkban a tó felett lesz megtekinthető. A látványelem átmérője 7 méter, felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. A Gaia ritka alkalmat biztosít arra, hogy közelről láthassuk a bolygónk valósághű, 3D-s mását lebegni.

Ezzel a projekttel az a célunk, hogy a Föld bolygót minden eddiginél közelebb hozzuk a sepsiszentgyörgyiekhez. Nemcsak azért, hogy az emberek egy egyedülálló élményben részesüljenek és újból felfedezzék bolygónkat, hanem azért is, hogy rájöjjenek, hogy a Föld védelme a mi feladatunk. Mindennapi döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz ez a bolygó 5, 10 vagy 100 év múlva, mi vagyunk felelősek azért, hogy teljes szépségében adjuk tovább, ahogyan azt Luke Jerram brit művész is illusztrálta a Gaia installációjával” - mondta Antal Árpád-András polgármester.

A Gaia egy olyan kiállítássorozat része, amely Kínától Európán át, egészen az Egyesült Államokig körbejárja a világot. Ezúttal 10 napig Sepsiszentgyörgyön lesz látható, és az Erzsébet parkban található tó felett lehet majd megcsodálni. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több kísérő rendezvényt is szervez a fényinstalláció mellé, melyeket a következő időszakban mutatja be. 

A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával. 

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.