hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata feltérképezi a város tömbházait

2021.10.28

Kérjük a lakókat, hogy működjenek együtt a munkálatokat végző alkalmazottakkal

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata értesíti a lakókat, hogy egy új adatbázis elkészítése céljából felmérik, kívülről és belülről is lefényképezik a város összes lépcsőházát és azok liftjeit. Az adatbázis a tömbházak hőszigetelesét és a liftek bővítését célzó program megvalósítását szolgálja.

A lépcsőházak felmérése október 27-én kezdődött és megközelítőleg egy hónapig tart majd. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata arra kéri a lakókat, hogy működjenek együtt a hivatal által megbízott cég munkatársaival, engedjék be őket a lépcsőházakba, hogy a szükséges fényképeket elkészíthessék. A vállalat munkatársai a Polgármesteri Hivatal által kiállított felhatalmazással rendelkeznek.

A digitális adatbázis a város összes lépcsőházának technikai adatát fogja tartalmazni, ami egy olyan felülethez is felhasználható lesz, amely segítségével online, interaktívan lehet követni a tömbházak szigetelésének munkálatait. 

A tömbházak hőszigetelése során a csökken az épület hőigénye, a lakókat kevesebb költség terheli, továbbá a munkálatok által megújul a megkopott, szürke tömbházak külseje is, esztétikusabb környezetet termetve a lakónegyedekben. Az önkormányzat tervei között szerepel ugyanakkor a régi liftek korszerűsítése és újak beszerelése azokba a lépcsőházakba, amelyekben ez az építéskor kimaradt.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.