hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatása kiváltja a csoport- vagy osztálypénzt

2021.10.26

Az összegeket már átutalták a sepsiszentgyörgyi tanintézményeknek a teljes tanévre

Mint ahogy arról szeptember végén beszámoltunk, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a város oktatási intézményeinek gyermekenként 50 és 150 lej közötti összeget különített el a mindennapi tevékenységekhez szükséges eszközök beszerzésére.

Tekintettel a szülőktől is beérkezett panaszokra, amelyek a program iskolai vagy óvodai megvalósításával kapcsolatos egyes problémákra vonatkoznak, az önkormányzat szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a Helyi Tanács 309/16.09.2021 számú, a 315/30.09.2021 számú helyi tanácshatározat által helyesbített határozata értelmében, a város minden oktatási intézménye már megkapta a pénzt minden gyermek számára a 2021-2022-es tanév egészére.

A forrásokat az összes higiéniai eszköz és védőfelszerelés (szappan, papírtörlő, WC-papír, védőmaszkok, fertőtlenítőszerek stb.), valamint az osztálytermekben használt fogyóeszközök (írószerek, tonerek stb.) biztosítására különítették el.

Az oktatási intézmények 150 lejt igényelhetnek minden óvodás gyermek után, 100 lejt minden kisiskolás és 50 lejt minden V-XII. osztályos tanuló után.

Fontos tudni, hogy ezeket az összegeket kizárólag az óvónők, tanítónők vagy osztályfőnökök használhatják fel, az egyes óvodai csoportok vagy osztályok aktuális igényei szerint.

Antal Árpád-András polgármester a közelmúltban újabb felhívással fordult a sepsiszentgyörgyi óvodások és iskolás tanulók szüleihez, hogy ne járuljanak hozzá az oktatási intézmények működési költségeihez.

„Évek óta próbálom jelezni a tanintézményeknek, hogy nem elfogadható, ha különböző higiéniai és az alapvető oktatási tevékenységhez szükséges eszközökre pénzt kérnek a szülőktől. Idén az a döntés született, hogy az oktatási intézményekre fordított több millió eurós támogatás mellé, további összegeket bocsátunk az intézmények részére, azzal a szigorú feltétellel, hogy nem kérhetnek több pénzt a szülőktől” – hangsúlyozta Antal Árpád-András polgármester.

Sepsiszentgyörgyön ebben a tanévben összesen 1 671 óvodás, 2 823 elemi osztályos, valamint 5 696 gimnáziumban, líceumban és szaklíceumban tanuló gyermeket tartanak nyilván.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.