hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új támogatási programot indít az albérletben lakó fiatalok számára

2021.09.28

Véleményezze Ön is a tervezetet, a közmeghallgatás határideje október 6-a!

Fiataloknak szánt, lakástámogatási többéves programra vonatkozó határozattervezetet bocsátott közmeghallgatásra Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, amelynek részletei az intézmény hivatalos honlapján érhetők el IDE kattintva. 

A program célja támogatni azokat a 1835 év közötti fiatalokat, akik Sepsiszentgyörgyön laknak, tanulnak vagy dolgoznak, annak érdekében, hogy csökkenjen a fiatalok elvándorlása más településekre, illetve arra ösztönözve őket, hogy visszaköltözzenek a városba. 

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala legtöbb 50 eurós havi támogatást nyújt az albérletben lakó fiatalok számára, az összeg azonban nem haladhatja meg a havi lakbér 25 százalékát. Az albérlőnek saját költségből kell fedeznie a különbözetet. 

A határozattervezet értelmében, a programra jelentkezők abban az esetben kaphatják meg a támogatást ha legtöbb 35 évesek, sepsiszentgyörgyi lakóhellyel, líceumi vagy szakiskolai végzettséggel rendelkeznek, Sepsiszentgyörgyön tanulnak vagy dolgoznak, legkevesebb 4 hónapra érvényes, hivatalosan bejelentett bérleti szerződésük van, az elmúlt öt évben nem szerepelt a nevükön egy lakás több, mint felének tulajdonjoga, nem rendelkeznek adóhátralékkal a helyi költségvetés felé és nem rokonok a főbérlővel. 

A határozattervezet IDE kattintva tekinthető meg, a javaslatokat, ötleteket, véleményeket írásban szükséges megfogalmazni, feltüntetve a nevet, lakcímet és telefonszámot, majd eljuttatni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájába, vagy elküldeni a cecilia.benko@sepsi.ro e-mail címre 2021. október 6-ig.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.